Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Utrecht stad, 13.00 uur

Datum nieuwsfeit: 19-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Utrecht stad, 13.00 uur
Vechtpartij (zie ook persbericht 17 november)

UTRECHT Het slachtoffer dat afgelopen vrijdag na een vechtpartij aan de Adelboldstraat naar het UMC is overgebracht en geopereerd is, maakt het naar omstandigheden goed. De 36-jarige man uit Hairdrie (Schotland) is buiten levensgevaar. De tweede man die licht gewond raakte, een 38-jarige man eveneens uit Hairdrie, is dezelfde avond nog naar huis teruggekeerd. Hij had licht hoofdletsel.

De politie van het district Utrecht Noord zet het onderzoek naar deze vechtpartij voort. Maandag 20 november worden de vier aangehouden verdachten, voorgeleid voor de Officier van Justitie.

Getuigen mishandeling gezocht

UTRECHT Een 45-jarige vrouw uit Utrecht werd zaterdagmiddag rond vijf uur op het Caminghaplantsoen mishandeld door een jongen en twee meisjes.

De vrouw liep over het Caminghaplantsoen en achter haar liepen een jongen en twee meisjes. Plotseling voelde de vrouw een duw op haar achterhoofd. Ze keek om en zag dat de jongen een sigaret op haar pet probeerde te doven. De vrouw vroeg of hij dat leuk vond en hierop ontstond enig heen en weer geduw. De twee meisjes bemoeiden zich er ook mee. De vrouw heeft verschillende klappen en schoppen gekregen. Ook is zij door een van meisjes met een hamer vermoedelijk op haar arm geslagen. De vrouw zag kans zich te onttrekken aan het gevecht en is toen hard weggelopen. Thuis aangekomen heeft zij de politie gebeld. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen te bellen met recherche Tolsteeg via het Landelijke Toegangsnummer Politie: 0900 8844.

Signalement jongen: ongeveer 12 jaar oud, donker krullend zwart haar. Signalement meisjes: tussen de 15 en 17 jaar oud, ca. 1.75m lang, een meisje had lang zwart haar en het andere meisje had geblondeerd en golvend haar.

A-scociaal rijgedrag

UTRECHT Zondagochtend rond twee uur wilden surveillerende agenten op de Voorstraat een automobilist controleren vanwege zijn a-sociale rijgedrag.

Toen de agenten hun surveillanceauto voor de auto van de bestuurder zetten, reed deze er met hoge snelheid vandoor richting de Lange Janstraat. Op de Nobelstraat reed de automobilist zich vast. De agenten stapten uit de auto en op dat moment ging de bestuurder er weer snel vandoor richting Nachtegaalstraat, Wilhelminapark, Van Ostadelaan en vervolgens richting A2 richting Nieuwegein en Houten. Een en ander ging gepaard met hoge snelheden en het negeren van diverse rode verkeerslichten. De agenten hielden afstand om niet onnodig gevaar uit te lokken en zijn de automobilist ter hoogte van industrieterrein Plettenburg kwijt geraakt.

De politie Lekstroom heeft meegezocht naar de bestuurder; deze is echter in de omgeving niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder van de auto.

Burgers houden vernieler aan

UTRECHT Zondagmorgen rond kwart voor twee hielden twee mannen uit Nieuwegein, 30 en 36 jaar, een vernieler aan. Deze man, 34 jaar uit Amersfoort, liep over de Lange Viestraat in de richting van de Voorstraat. Onderweg trapte hij twee fietsen omver. Enkele meters verderop trapte hij een aantal maal tegen een etalageruit. Hierop hielden de getuigen de man aan. Zij konden hem meteen overdragen aan politieagenten die net aan kwamen lopen. De Amersfoorter heeft een proces-verbaal gekregen voor vernieling.

Dronken automobilist rijdt tramtunnel in
UTRECHT Een 26-jarige man uit Boxtel reed rond half twaalf zaterdagavond in dronken toestand het tramgedeelte onder de Leidseveertunnel door. De man reed vanaf het Smakkelaarsveld richting Westplein. In het midden van de tunnel reed de bestuurder tegen een in het midden gelegen betonnen voet. De auto, die total loss was, is weggetakeld. De bestuurder liep zover bekend geen verwondingen op. Wel bleek uit de ademtest dat de man teveel gedronken had; hij had een alcoholpromillage van 2.0. Zijn rijbewijs is ingenomen. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Het baanvak voor tram- en busverkeer was na ongeveer 20 minuten weer vrij.

Gewapende overval
UTRECHT Rond drie uur zaterdagmiddag werd een overval gepleegd op een eetgelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg. Een 17-jarige medewerker uit Utrecht opende de winkel. Toen hij even een vuilniszak naar buiten bracht en weer naar binnen liep werd hij gevolgd door twee mannen. Een van hen bedreigde hem met een klein vuurwapen en vroeg om geld. De Utrechter antwoordde hier niet op en werd geslagen en geschopt. De mannen gingen na het vinden van het geld, er weer vandoor. De buit bedraagt enkele honderden guldens. De politie onderzoekt de overval.

Rollenbollen met kaasdief
UTRECHT Zaterdagmiddag rond half twee probeerde een 27-jarige man uit Utrecht op het Godebaldkwartier een kaasdief aan te houden. De verdachte, een 24 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, had een kaas gestolen uit een winkel. De getuige zag dit en wilde hem aanhouden. Hierop ontstond een worsteling waarbij zij over de grond rolden. De Utrechter werd door omstanders geholpen. Op een gegeven moment raakte de verdachte onwel. Hij kreeg het benauwd. Ambulancepersoneel hebben de man wat zuurstof toegediend waarna het weer goed ging. De verdachte is aangehouden voor winkeldiefstal en zal hiervoor een proces-verbaal krijgen.

Europese alcoholcontrole
Afgelopen nacht vond in Nederland een grootschalige alcoholcontrole plaats, waarbij op 348 locaties controleposten werden ingenomen. De actie maakt deel uit van een grootscheepse Europese alcoholcontrole. De centrale actie wordt vanuit The Metropolitan Police Service in Londen gecoördineerd. De Nederlandse resultaten worden in Londen bij de resultaten van de overige landen gevoegd en in de loop van de week wordt het resultaat van de complete controle vanuit Groot Brittannië bekend gemaakt. De internationale samenwerking is bedoeld om automobilisten en andere weggebruikers te laten weten dat alcohol in het verkeer nergens in Europa wordt getolereerd.

In Nederland werden in totaal 49.564 automobilisten gecontroleerd. In 556 gevallen was teveel alcohol gedronken en volgde proces-verbaal. Onder deze chauffeurs hadden 73 een score van 1.3 promille of hoger. Van deze bestuurders in het rijbewijs in beslag genomen. De hoogst gemeente alcoholscore was ruim 2.8 promille. De politie en Koninklijke Marechaussee zetten tijdens de actie 1.254 personeelsleden in.

In de regio Utrecht werden op 25 locaties controles gehouden en werden 83 agenten ingezet voor deze aktie. In totaal werden er 49 aanhoudingen verricht, 6 rijbewijzen werden ingenomen en de hoogst gemeten percentage bedroeg 2 promille.

In de stadsdistricten van Utrecht werd er op 4 locaties gecontroleerd. 766 blaastesten werden afgenomen 8 aanhoudingen verricht 8 processen-verbaal uitgeschreven 1 rijbewijs ingevorderd De hoogst gemeten waarde bedroeg 2.00 promille.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...