Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ecokids helpen de vogels de winter door

Datum nieuwsfeit: 19-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Ecokids helpen de vogels de winter door, themamiddag 19 november a.s.

Op zondagmiddag 19 november a.s. komen in de stadsboerderij Het Buitenbeest, Voorweg 93, de Ecokids weer bij elkaar. Het thema van die middag is "vogels rond het huis". In het leslokaal is van alles te zien over vogels. De Ecokids gaan, uitgerust met een verrekijker, op excursie naar de schooltuin om te ontdekken welke vogels daar nu leven. Hierna gaan ze weer terug naar de boerderij en gaan ze actief aan de slag.
De Ecokids zullen een nestkastje timmeren, vetbollen maken en een pindaslinger rijgen. Op die manier helpen ze de vogels die in de wintermaanden hun buurt komen bezoeken.
Van de middag maken de kinderen een verslagje dat ze opsturen naar een Ecokidsgroep in Nicaragua.
De activiteit begint om 13.00 uur en eindigt om 15.30 uur en de kosten bedragen fl 1,50.

De Ecokidsgroep in Zoetermeer is een initiatief van stadsboerderij Het Buitenbeest, het I.V.N. Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie, het Wereldnatuurfonds en de Stichting Ecokids Nederland. De Ecokids is voor kinderen van 7 tot 12 jaar die eenmaal per maand op zondagmiddag bij elkaar komen. Elke keer is er een ander thema waarmee de kinderen onder deskundige begeleiding actief aan de slag gaan. Van alle ervaringen maken zij een verslagje dat wordt uitgewisseld met de Ecokidsgroep in Nicaragua. De Zoetermeerse Ecokids krijgen ook regelmatig berichtjes terug.Gemeente Zoetermeer © November 2000

Last update: 10 November 2000 (13:28)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie