Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hr.Ms. Rotterdam naar Eritrea

Datum nieuwsfeit: 20-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


Hr.Ms. Rotterdam naar Eritrea

17-11-2000

Het amfibisch transportschip Hr. Ms. Rotterdam, onder bevel van kapitein-ter-zee S.E. Glaser, vertrekt aanstaande maandag 20 november vanuit Den Helder naar Eritrea.

Omstreeks 7 december zal het schip aankomen in de haven van Massawa, waar het meegenomen materieel wordt uitgeladen. In de daarop volgende dagen vertrekken vanuit de Eemshaven drie container- en vrachtschepen, eveneens met materieel bestemd voor de United Nations Mission in Ethiopia and Eritrea (UNMEE).

Zowel de Rotterdam als de vrachtschepen vervoeren alleen materieel. De uit te zenden militairen van de diverse krijgsmachtdelen worden per vliegtuig naar het operatiegebied gebracht. Het is overigens de tweede keer dat Hr. Ms. Rotterdam voor een missie wordt ingezet. In het voorjaar van 1999 kwam de Rotterdam in actie voor de kust van Albanië, in de operatie "Allied Harbour".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie