Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internatio-Müller verwerft grote orders in scheepsbouw

Datum nieuwsfeit: 20-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Internatio-Müller N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Internatio-Müller N.V.

Rotterdam, 20 november 2000
Internatio-Müller verwerft EUR 12 miljoen aan orders in scheepsbouw

Imtech, de divisie Techniek van Internatio-Müller N.V., heeft een belangrijke doorbraak bereikt op de internationale scheepsbouwmarkt. Imtech Marine & Industry, gespecialiseerd in totale technische oplossingen in ICT en elektrotechniek in de scheepstechnologie, heeft een nieuwe serie digitale high-tech produkten ontwikkeld, die geschikt zijn voor "total ship management" op schepen. Het gaat hier om geïntegreerde brugsystemen waarin alle beheers- en besturingsfuncties
- navigatie, radar, autopilot, energiebeheersing, voortstuwing, communicatie, etc. - van een schip zijn samengebracht.

Deze geïntegreerde, modulaire brugsystemen - met de naam UniMACS 3000®
- zijn succesvol. Recent is voor ruim 12 miljoen Euro aan orders verworven, afkomstig van nationale en internationale marktpartijen. Zo zijn er substantiële orders verkregen van de Koninklijke Marine, het Ministerie van Landbouw en Visserij, de Republic of Singapore Navy, Ballast Nedam Dredging, IHC Holland en Sestao uit Spanje. Onlangs is de Imtech-technologie ook doorgebroken in China. Hier gaat Imtech Marine & Industry in opdracht van het Chinese staatsbedrijf COSCO (Chinese Oversea Shipping Company) een serie brugsystemen leveren voor twee nieuw te bouwen zware transportschepen (Semi-Submer-sible Heavy Lift Carriers) in Guangzhou. Deze opdracht vormt een belangrijke doorbraak op de Chinese scheepsbouwmarkt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie