Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindhoven genomineerd voor Zonneboilerstad

Datum nieuwsfeit: 20-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 20 november 2000

Eindhoven genomineerd voor Zonneboilerstad

Eindhoven is genomineerd voor de titel Zonneboilerstad van Nederland. Dit is afgelopen zondag bekend gemaakt in het VARA-radioprogramma Vroege Vogels. Op zondag 3 december wordt in hetzelfde programma bekend gemaakt welke van de drie genomineerde steden (Tilburg, Den Haag en Eindhoven) de meeste stemmen heeft verzameld en zich Zonneboilerstad van Nederland 2000 mag noemen. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken en de NOVEM. Vorig jaar werd Eindhoven ook al genomineerd, maar wist toen niet genoeg stemmen te verzamelen voor de titel Zonneboilerstad van Nederland.

Uit veertig voordrachten heeft een deskundige jury drie steden genomineerd. Eindhoven is genomineerd omdat de gemeente zich al jaren samen met het energiebedrijf (NV Nutsbedrijf Regio Eindhoven) inzet om de plaatsing van zonneboilers in de bestaande bouw te stimuleren. Zowel het energiebedrijf als de gemeente geven hiervoor een subsidie. Kort geleden zijn nog 3.000 mailings verzonden aan de bewoners van huizen die 15 tot 20 jaar geleden zijn gebouwd. Het publiek mag nu gaan stemmen welke stad de titel Zonneboilerstad van 2000 krijgt. Zij kunnen tot 29 november hun voorkeur bekendmaken. Dit kan via internet www.vara.nl/vroegevogels of met behulp van een briefkaart naar Vara's Vroege Vogels, Postbus 175, 1200 AD Hilversum. Onder de inzenders wordt een zonneboiler verloot.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie