Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 20-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 20-11-2000 Persberichten regiopolitie Limburg Zuid Maandag, 20 november 2000

District Maastricht

Maastricht, woninginbraak:
Op zondagmiddag 19 november 2000 heeft tussen 15.00 en 19.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Violabeemd te Maastricht. De inbreker klom aan de achterzijde van de woning over een muur en forceerde het slot in een achterdeur van de woning. De woning werd doorzocht en ontvreemd werden enkele juwelen en een videocamera. Na de inbraak werd met een speurhond nog een onderzoek in de omgeving gedaan maar dit had niet meer het gewenste effect. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Valkenburg: woninginbraak:
In de vroege avonduren van zondag 19 november 2000 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan Honthem in de gemeente Margraten.
De toegang tot de woning werd verschaft nadat de inbreker een keukendeur forceerde. De woning werd doorzocht en onvreemd werden twee leren jassen en een geldbedrag van bijna fl. 4000,-. De bewoner heeft van de inbraak aangifte bij de politie gedaan.

Maastricht, inbraak winkel:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een modewinkel gevestigd aan de Maastrichter Smedenstraat te Maastricht. De onbekend gebleven dader gooide maandag omstreeks 02.40 uur een grote kei door de ruit van de modezaak waardoor de ruit van de etalage geheel werd vernield. Uit de etalage werd vervolgens een etalagepop weggenomen waarop een leren jas was geëtaleerd. De etalagepop werd enige meters verder in de Maastrichter Smedenstraat teruggevonden. Echter de leren jas met een waarde van ongeveer fl. 1000,- werd gestolen. De eigenaar van de winkel heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Rond dezelfde tijd vond een poging tot inbraak plaats in een modezaak gelegen aan de Grote Gracht te Maastricht. Ook hier probeerde de inbreker met een kei de etalageruit in te gooien echter de ruit bleek bestand tegen het geweld en bleef intact maar werd wel beschadigd. Er werd dus ook niets gestolen. Vermoedelijk waren leren jassen in de etalage het doelwit van de inbreker.

Maastricht, straatroof mislukt:
Een 90 jarige inwoonster van Maastricht is zaterdag 18 november 2000 het slachtoffer geworden van een poging tot straatroof die gepleegd werd op de Noormannensingel te Maastricht.
Het slachtoffer liep zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur over de Noormannensingel in de richting van het station. Een man van ongeveer 30 jaar gekleed in een lange regenjas die het slachtoffer tegemoet liep versperde haar de doorgang en eiste haar tasje op. De man greep daarop ook het tasje vast en begon daar aan te trekken. De vrouw hield echter het tasje stevig vast maar dreigde ook het onderspit te delven. Ze begon te schreeuwen om de aandacht te trekken, hetgeen ook gelukte. Een automobilist stopte en bood hulp. De onbekende straatrover die de automobilist zag naderen gaf daarop zij poging op zeggende dat het zijn eerste keer was dat hij dit probeerde. Het vrouwtje pakte daarop haar stok en sloeg de straatrover tegen zijn schouder. Vervolgens liep zij, begeleid door een andere passant, door richting station. Vandaag deed zij aangifte van de gepleegde poging tot straatroof.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie