Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdam geeft discotheek Hollywood Music Hall waarschuwing

Datum nieuwsfeit: 20-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Waarschuwing voor discotheek Hollywood Music Hall

De grootste discotheek van Rotterdam, Hollywood Music Hall aan de Delftsestraat, heeft van burgemeester Opstelten een schriftelijke waarschuwing gekregen. Na verschillende klachten over het weigeren van toegang aan allochtone jongeren heeft de gemeente vastgesteld dat deze discotheek de 'schijn tegen heeft' als het gaat om discriminatie bij het deurbeleid.

Eerder dit jaar waren deze klachten ook al vastgesteld door een testgroep van de Rotterdamse Anti-Discriminatie Actie Raad (Radar), de Rotterdamse Jongerenraad, Groen Links en het Rotterdams Dagblad. Sinds dat onderzoek zijn er bij politie, Radar en de gemeente in totaal nog 18 klachten over discriminatie in het toelatingsbeleid van deze discotheek gemeld.

In de schriftelijke waarschuwing adviseert de burgemeester de exploitant ook om over te gaan tot transparant en controleerbaar deurbeleid, hetgeen nu onvoldoende het geval is. Dat betekent dat de portiers op basis van schriftelijk instructies moeten handelen en dat de selectiecriteria bij de entree zichtbaar moeten zijn. Ook moet geweigerde personen verteld worden waarom zij niet zijn toegelaten en moeten zij gewezen worden op het spreekuur om de weigering op een later tijdstip te kunnen bespreken. Bij de introductie van een pasjessysteem moet de exploitant duidelijk aangeven op basis van welke criteria men in aanmerking komt voor een pasje. De exploitant heeft inmiddels in overleg met de gemeente aangegeven volledig aan dit advies te willen voldoen. Daarnaast is hij bereid om mee te denken over een convenant voor deurbeleid dat voor alle Rotterdamse discotheken moet gaan gelden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie