Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie:Kransvormige vaten met MR angiografie

Datum nieuwsfeit: 20-11-2000
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Nijmegen Hierbij vindt u een aankondiging van een promotie die plaatsvindt in november aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Ma 20-11-2000 Afbeelding van kransvormige vaten met MR angiografie

15:00 uur Mw. drs. A.E. Holland (Medische
Wetenschappen)
Titel proefschrift: Clinical and Experimental Cardiovascular Magnetic
Resonance Angiography. Aorta
and coronary vessels
Promotores: Prof. dr. J.O. Barentsz

Prof. dr. J.H.J. Ruijs

Prof. dr. F.W.A. Verheugt

Woonplaats: Heilig Landstichting

De studie van drs. Holland gaat in op de toepassing van een nieuwe drie dimensionale afbeeldingtechniek. Deze afbeeldingtechniek is gesynchroniseerd met de beweging van het hart. Verder behandelt ze de verbetering van de afbeelding van de coronairvaten (kransvormige vaten) met MR angiografie. Hiervoor onderzocht de promovenda factoren die nauwkeurige afbeelding van de coronair vaten beperken en ontwikkelde ze een methode die de afbeelding hiervan met MRI vergemakkelijkt. Een van de conclusies was dat het inhouden van de adem geen eind maakt aan de beweging van het diafragma. Veranderingen in onder meer de beweging van het diafragma leidt tot een complexe beweging van het hart en kunnen een wazig MR beeld veroorzaken tijdens ademinhouding. Verder bleek dat onlangs ontwikkelde MR technieken nuttig kunnen zijn bij de klinische beoordeling van o.a. thoracale aortaziekte. Email: (agnes_holland@hotmail.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie