Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitspraak Hof Amsterdam over vervolging Bouterse

Datum nieuwsfeit: 20-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gerechtshof Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gerechtshof Amsterdam

Gerechtshof te Amsterdam

Persbericht

Op maandag 20 november 2000 om 11.00 uur zal het gerechtshof te Amsterdam de eindbeschikking geven op de klaagschriften van de heren Wijngaarde en Hoost. In deze beschikking zal een beslissing worden gegeven op de klacht van Wijngaarde en Hoost, nabestaanden van slachtoffers van de decembermoorden in 1982, waarin zij de vervolging van de heer Bouterse voor zijn mogelijke betrokkenheid bij die feiten hebben gevraagd.

De zitting op 20 november 2000 geschiedt op grond van de wettelijke regels in raadkamer, hetgeen betekent dat zij niet voor het publiek en de pers toegankelijk is. In beginsel zullen door het hof over het verloop van deze zitting, gelet op het besloten karakter daarvan, geen verdere mededelingen worden gedaan. De eindbeschikking zal na de raadkamerzitting echter algemeen verkrijgbaar zijn. Tevens zal de beschikking na de zitting op het internet
(www.gerechtshof-amsterdam.nl) te lezen zijn.

Amsterdam, 14 november 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie