Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Film 'Crediton, Dokkum, Fulda; door Bonifatius verbonden'

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bonifatius "Crediton, Dokkum, Fulda; door Bonifatius verbonden"

Dokkum
De Bonifatiusfilm "Crediton, Dokkum, Fulda; door Bonifatius verbonden" is zaterdag 28 oktober in première gegaan in de Bonifatiuskapel te Dokkum. Deze film, vervaardigd in opdracht van gemeente Dongeradeel, is tevens vertoond op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden (10 en 11 november). De doelgroepen voor de film zijn met name toeristen uit het buitenland. De film zal in de toekomst dan ook op Europese toeristenbeurzen worden vertoond.

In de film is de levenswandel van Bonifatius te zien. Zo zijn er opnamen gemaakt in Crediton (geboorteplaats) en Fulda (graf). Dokkum heeft met beide steden een stedenband. Het zwaartepunt van de documentaire ligt bij de moord op Bonifatius in 754 bij Dokkum. Naast historische beelden komt ook het hedendaagse Dokkum aan bod.

bonifatius
Voor opnamen voor de processie en moord is gekozen voor het ongerepte natuurgebied 'De Deelen' bij Tijnje. Dit natuurgebied is zeer waterrijk. Het vermoeden is dat in de tijd van Bonifatius de omgeving van Dokkum er ook zo moet hebben uitgezien.

De weergoden waren filmmaker Anton Stoelwinder zaterdag 16 september goed gezind. Bij een schitterende zonsondergang kon Bonifatius worden vermoord. In totaal waren er veertig figuranten en technici van 10.00 tot 20.30 uur aan het werk in 'de Deelen'.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie