Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Korpsleiding
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 21 november 2000

Poolse politiestudenten lopen stage bij politie Leiden In de week van 20 november tot en met 25 november ontvangt de Politie Hollands Midden vijf politiestudenten en twee politiedocenten uit Polen. De Poolse politiestudenten zullen op donderdag 23 en vrijdag 24 november met een zelfde aantal politiestudenten van het korps Hollands Midden stage lopen in Leiden. Naast werkzaamheden bij de publieksopvang en in de arrestantenzorg zullen ze ook voetsurveillance doen in het centrum van Leiden. Daarnaast staat ook een verkeerscontrole op het programma. De diensten worden gedraaid in het eigen Poolse uniform. Op een later moment zullen de Nederlandse politiestudenten op hun beurt stage lopen in de Poolse politieregio Krakow. Het doel van de uitwisseling is het leren van elkaars cultuur en omgangsvormen.

Bromfietser gaat onderuit Lisse Op de Spekkelaan ging maandag 20 november rond 07.10 uur een 16-jarige bromfietser uit Hillegom door nog onbekende oorzaak onderuit. Hij is met nekklachten naar een ziekenhuis in Heemstede vervoerd.

Voetgangster aangereden Noordwijkerhout Op maandag 20 november rond 17.30 uur werd een 88-jarige voetgangster uit Noordwijkerhout op de Pilarenlaan aangereden door een 32-jarige automobilist uit Noordwijkerhout. De voetgangster stak plotseling de rijbaan over op het moment dat de automobilist naderde. Deze kon haar niet meer ontwijken. Met hoofdletsel is zij overgebracht naar het LUMC.

Onder invloed Noordwijkerhout De politie hield dinsdag 21 november rond 02.45 uur op de Zeestraat een 34-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man had teveel gedronken. Een ademanalyse kwam tot 455 ug/l. ( de limiet is 220 ug/l.)

Fietster komt ten val Rijnsburg Op maandag 20 november rond 08.20 uur kwam een 22-jarige fietster uit Katwijk ten val op de Kleipettenlaan. Zij liep daarbij hoofd- en schaafwonden op. Zij is overgebracht naar het LUMC. De vrouw kwam met haar fiets in een greppel terecht die door een plas water aan haar zicht was onttrokken.

Boodschappentas uit mand geroofd Zoeterwoude-dorp Op maandag 20 november rond 17.20 uur werd op de van Swietenstraat een 46-jarige vrouw uit Zoeterwoude-dorp van haar boodschappentas beroofd. De vrouw fietste over de van Swietenstraat. Nabij de kruising met de Merodestraat werd zij ingehaald door een scooterrijder. Tijdens het passeren pakte de bestuurder de tas uit de fietsmand en reed vervolgens snel door.

Onder invloed Oud Ade De politie hield op dinsdag 21 november rond 03.05 uur op de Hofdijklaan een 39-jarige automobilist uit Roelofarendsveen aan. De man had teveel gedronken. Een ademanalyse kwam tot 610 ug/l. ( de limiet is 220 ug/l.)

Inbraak bejaardenwoning Roelofarendsveen Op maandag 20 november werd vermoedelijk op klaarlichte dag ingebroken in een bejaardenwoning aan de Rembrandt van Rijnsingel. Via vermoedelijk een regenpijp aan de voorzijde van de woningen is de inbreker naar de bovenwoning geklommen en forceerde daar een deur. Uit de woning worden vooralsnog enkele sierraden vermist.

Diefstal gsm Leiderdorp Maandag 20 november omstreeks 19.00 uur is van een 15 jarig meisje uit Leiderdorp de gsm gestolen. Ze liep in het winkelhof en wilde haar telefoon na een gesprek in haar jaszak stoppen. Op dat moment naderde haar een onbekende jongen op een fiets die de telefoon uit haar handen griste.

Rijden onder invloed Leiden Een 36 jarige man uit Leiden is maandag 20 november omstreeks 20.15 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Hooigracht en hield niet zoveel mogelijk rechts. Hij kwam toen in botsing met een tegenligger en vervolgens ook nog met de auto die daarna naderde. De man bleek bij controle een ademalcoholgehalte te hebben van 910, de limiet is 220. De man heeft proces-verbaal gekregen, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod.

Dronken automobiliste over de kop Alphen aan den Rijn Op dinsdag 21 november rond 03.15 uur ging een 27-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn op de Eisenhowerlaan over de kop. Vermoedelijk reed ze te snel waardoor zij de auto niet meer onder controle kon houden. De vrouw bleef ongedeerd. De politie nam wel een ademanalyse af. Daaruit bleek dat de vrouw gedronken had. 370 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Vrachtauto rijdt op file in Nieuwerkerk aan den Ijssel Een 37-jarige vrachtwagenbestuurder uit Driebergen reageerde maandag 20 november rond 08.15 uur op de Rijksweg A20 te laat op een file die voor hem opdoemde. Hij reed daarop in. Twee vrachtauto's en een personenauto schoven vervolgens op elkaar. De 68-jarige bestuurder van de achterste vrachtauto, afkomstig uit Montfoort, raakte daarbij licht gewond. Hij werd naar het Groene hartziekenhuis overgebracht. De vrachtauto van de Driebergenaar schaarde waardoor de rijbaan gedeeltelijk geblokkeerd raakte.

Inbraak woning Nieuwerkerk aan den Ijssel Op maandag 20 november werd tussen 18.30 en 19.00 uur ingebroken in een woning aan de Linge. Een ruit werd ingegooid. Uit de woning werd audio-apparatuur ontvreemd.

Brutale roof uit kluis Bodegraven Op maandag 20 november rond 13.50 uur kwamen twee mannen een bedrijf aan de Broekveldselaan binnen.Zij willen een biljet van fl.250,-- omwisselen. Een medewerkster van het bedrijf gaat vervolgens naar de kluis. Daar verschijnt plotseling ook één van mannen. Dit lukt hem omdat zijn handlanger de receptioniste aan de praat houdt. De man pakt een stapel geld en legt het vervolgens weer terug. Daarbij weet hij vermoedelijk op slinkse wijze een deel van de stapel achter te houden. Nadat de mannen vertrokken ontbreekt er namelijk geld uit de kluis. Dezelfde mannen probeerden het even later bij een ander bedrijf aan de Broekveldselaan. Daar slaagden ze niet in hun opzet. Een medewerker van dat bedrijf pikte het niet dat één van de mannen met hem meeliep naar de kluis. Hij schopte de mannen naar buiten.

Straatroof Gouda Op maandag 20 november rond 13.50 uur, raakte een 26-jarige Gouwenaar zijn mobieltje kwijt. De man liep al bellend over de Verzetslaan. Plotseling passeerde een scooter met daarop twee jongeren zonder helm. Zij gritsten het mobieltje uit de handen van de Gouwenaar.

Bromfietser rijdt fietster aan Gouda Een 16-jarige Goudse bromfietser verleende maandag 20 november rond 16.15 uur op de kruising Oranjeplein met de Koningin Wilhelminaweg geen voorrang aan een 22-jarige fietster uit Gouda. Een aanrijding ontstond. Daarbij raakte de Goudse gewond aan haar benen. Zij is overgebracht naar het Groenehartziekenhuis.

Kop-staart-aanrijding Gouda Op de Groenhovenweg ontstond maandag 20 november rond 17.00 uur een aanrijding tussen twee auto's. Een 54-jarige automobilist uit Gouda kon niet meer op tijd tot stilstand komen en reed tegen een 39-jarige automobiliste uit Waddinxveen. De Waddinxveense is met een pijnlijke nek overgebracht naar het Groenehartziekenhuis.

Inbraak woning Reeuwijk Op maandag 20 november werd tussen 0900 en 20.00 uur ingebroken in een woning aan de Bunchestraat. Een hefboompje van een raam werd door de inbrekers opengehengeld. Vooralsnog worden uit de woning enkele sierraden vermist.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...