Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Moderne brailleleesregel voor blinden en slechtzienden

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Moderne brailleleesregel voor blinden en slechtzienden

Blinden en slechtzienden kunnen, indien nodig, gebruik maken van een modernere brailleleesregel op de computer. Deze zogenaamde 40-cellige leesregel werkt onder Windows en biedt aanzienlijk meer gebruiksmogelijkheden dan de huidige 20-cellige leesregel die onder Dos werkt. Per individuele verzekerde kan verder worden bepaald of deze aanvullend recht heeft op bijbehorende spraakondersteuningsapparatuur. Met deze voorzieningen kan veel beter met de visuele beperkingen worden omgegaan.

Het College voor Zorgverzekeringen (CvZ) heeft nu op aandringen van staatssecretaris Vliegenhart duidelijkheid gegeven over de rechten van ziekenfondsverzekerden ten aanzien van de brailleleesregel. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie