Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nozeman bijzonder hoogleraar Vastgoedontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Nozeman bijzonder hoogleraar Vastgoedontwikkeling

Dr. E.F. Nozeman is benoemd tot bijzonder hoogleraar Vastgoedontwikkeling bij de Faculteit der Ruimtelijke Wetenschappen. De leerstoel werd in 1995 ingesteld door de Stichting ter Bevordering van de Ruimtelijke Wetenschappen. Nozeman volgt prof.dr. E.R. Prins op die deze leerstoel als eerste bekleedde. Prins ging onlangs met emeritaat. Nozeman gaat het door Prins opgezette onderwijs in de vastgoedontwikkeling voortzetten en uitbouwen. Zo gaat hij een voltijdse masteropleiding opzetten. De bestaande masteropleiding aan de Universiteit van Amsterdam kan alleen in deeltijd worden gevolgd. Het is bovendien postdoctoraal en alleen toegankelijk voor cursisten met een behoorlijke praktijkervaring. Een voltijdse masteropleiding voor eerste fase studenten in Groningen zal daarom zeker in een behoefte voorzien.

Ed Nozeman ('s Gravenhage, 1943) studeerde sociale geografie en planologie in Utrecht. Hij promoveerde in 1986 aan de Vrije Universiteit Amsterdam op een proefschrift waarop nieuwbouwlokaties in Utrecht werden geëvalueerd in het licht van ruimtelijke ordeningsdoelstellingen. Hij werkte bij de overheid (gemeente Apeldoorn, 1969-1973), in de wetenschap (Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam, 1973-1989) en het bedrijfsleven (ING Vastgoed, vanaf 1989). Sinds 2000 is hij Hoofd Research & Concepts bij ING Vastgoed Ontwikkeling. Nozeman beschikt derhalve over een langdurige ervaring op het gebied van de tamelijk unieke combinatie van ruimtelijke ontwikkeling en planning, ruimtelijk onderzoek en ruimtelijke investeringen. /ML

Informatie

prof.dr. E.F. Nozeman, telefoon, (050)363 38 75 (vr), e-mail (ed.nozeman@mail.ing.nl)

Agenda

Lezing

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie