Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alliantie levert unieke antivirus-appliance

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Alliantie levert unieke antivirus-appliance om virussen te stoppen aan de rand van het netwerk

Amsterdam, november 2000 - Nokia (NYSE:NOK), een toonaangevend bedrijf in beveiligingsinfrastructuur voor netwerken, en McAfee, een business unit van Network Associates, Inc. (Nasdaq:NETA) en erkende speler in virusbeveiliging, kondigen de beschikbaarheid aan van WebShield for Nokia Appliance; een gemeenschappelijk product dat inspeelt op de groeiende tendens naar implementaties voor netwerk-appliances en beheerde diensten.

Met deze overeenkomst breidt Nokia zijn programma toonaangevende netwerkbeveiligings-appliances uit, terwijl McAfee zijn verkoopkanaal sterk kan vergroten dankzij de Nokia kanaalpartners en MSP-klanten (Managed Service Providers). Door deze alliantie kunnen beide bedrijven veel beter gebruik maken van de wereldwijde Nokia-structuur en de explosie van de appliance-markt.

De WebShield for Nokia Appliance integreert de toonaangevende antivirussoftware van McAfee en het krachtige IP400 Series Network Application Platform van Nokia. Deze specifieke appliance vereenvoudigt en versnelt de uitbreiding van virusbeveiliging tot aan de rand van het netwerk, want de ingebruikname, de prestaties, het management en de ondersteuningsmogelijkheden zijn beter dan bij bestaande hardware- en softwarecombinaties.

De technici van Nokia en McAfee hebben nauw samengewerkt om, op basis van Nokia's unieke controle op hardware, besturingssysteem en networking-functionaliteit, de prestaties van de WebShield for Nokia Appliance te optimaliseren. Dit leidt tot een SMTP-scanverbetering dat de prestaties van bestaande oplossingen op vergelijkbare hardwareplatforms meer dan verdubbelt.

Door het wereldwijd toegenomen Internet-gebruik kunnen e-mailvirussen zich sneller verspreiden en meer problemen veroorzaken dan ooit. Volgens de onafhankelijke onderzoeksorganisatie Computer Economics was het recente LoveLetter-virus het meest verspreide virus ooit en was het wereldwijd goed voor naar schatting $6,7 miljard schade. Dit virus alleen was verantwoordelijk voor meer dan de helft van de door Computer Economics geschatte $12,1 miljard schade die alle virussen in 1999 hebben veroorzaakt. Zelfs als er antivirusprogramma's geïnstalleerd zijn op ca. 90 procent van de bedrijfs-PC's, is blijkens een onderzoek van ICSA het risico voor bedrijven op een computervirus voor elk van de voorbije vier jaar verdubbeld. Volgens specialisten is het belangrijk dat virussen aan de rand van het netwerk worden gestopt, zodat wijd verspreide e-mailvirussen veel moeilijker in het bedrijf zelf kunnen binnendringen en zich verspreiden via het wereldwijde netwerk.

Net zoals het appliance-model de voorkeur geniet op de firewall-markt, zullen bedrijven ook investeren in appliances in het antivirus-marktsegment, want ze wensen oplossingen die worden gekenmerkt door krachtige, robuuste beveiliging en eenvoudig beheer.

De WebShield for Nokia Appliance zal in het 4de kwartaal van 2000 wereldwijd leverbaar zijn via het Nokia-verkoopkanaal en volledig worden ondersteund door de First Call en Final Resolution technische dienst van Nokia.

Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications, dat gevestigd is in Mountain View, Californië (Verenigde Staten), levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, virtuele privé-netwerken en software, die de beveiliging en betrouwbaarheid van bedrijfs- en managed service provider netwerken verzekeren. Nokia streeft ernaar het gebruik van de apparatuur te veraangenamen voor de eindgebruiker, door middel van persoonlijke, vertrouwde transacties voor de mobiele informatiemaatschappij.

Nokia
Met zijn innoverende producten en oplossingen effent Nokia het pad voor de mobiele informatiemaatschappij. Nokia is de leidende leverancier van mobiele telefoons en een toonaangevende leverancier van mobiele, vaste en IP-netwerken, aanverwante diensten en multimediaterminals. In 1999 bedroeg het totale nettoverkoopcijfer van Nokia EUR 19,8 miljard (USD 19,9 miljard). Nokia heeft zijn hoofdkantoor in Finland en is genoteerd op de beurzen van New York (NOK), Helsinki, Stockholm, London, Frankfurt en Parijs. Bij Nokia zijn meer dan 60.000 mensen werkzaam.

Over McAfee
McAfee levert globale en voordelige oplossingen die e-business beschermen tegen aanvallen van kwaadwillige Internet-applets en virussen. McAfee Active Virus Defense is de bekroonde meerlagige oplossing voor antivirusbescherming, met WebShield Internet voor de beveiliging van gateways, GroupShield voor de beveiliging van e-mail servers, NetShield voor file servers en VirusScan voor desktops en mobiele gebruikers. McAfee levert ook schaalbare tools voor het beheer van het antivirusbeleid, updates en rapportage via het Internet, dankzij de technologie van ePolicy Orchestrator en Enterprise SecureCast. Alle producten van McAfee worden gesteund door één van de belangrijkste antivirus-onderzoeksorganisaties ter wereld, McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team), het team dat als eerste Melissa en Bubbleboy ontdekte en dat de klanten beschermt tegen de steeds meer complexe en frequente aanvallen via het Internet die de e-business dreigen te verlammen. Voor meer informatie bereikt u McAfee op het nummer 00-1- 800-338-8754, of op het Internet: www.mcafeeb2b.com.

Network Associates Inc., met hoofdkwartier in Santa Clara, Calif., is een leidend leverancier van beveilings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business. De vijf business units van Network Associates -- PGP Security (firewall, detectie van indringing, codering), Sniffer Technologies (netwerk- en toepassingsbeheer), Magic Solutions (op het web gebaseerde oplossingen voor service desks), McAfee (antivirus), en myCIO.com (beveiligings- en antivirusdiensten) -- produceren de beste oplossingen van hun categorie en gebruiken kerntechnologieën om de veiligheid en beschikbaarheid te garanderen die e-business nodig heeft. Network Associates is ook meerderheidsaandeelhouder van McAfee.com, één van de grootste business application service providers op basis van betaalde abonnementen ter wereld. Voor meer informatie bereikt u Network Associates op het nummer 00-1-972-308-9960, of op het Internet: www.nai.com .

###
OPMERKING: Network Associates, McAfee, PGP, Sniffer, VirusScan, WebShield, NetShield, GroupShield, PrimeSupport en Magic Solutions zijn gedeponeerde handelsmerken van Network Associates en/of zijn filialen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het uitsluitende eigendom van hun respectieve eigenaars.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada , B 43, 1020 Brussel.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met: Suzanne van Donge Benita
Dreesen
Network Associates International BV Creative Strategies NV
Tel.:+31 (020) 586 62.15 Tel. +32 (02) 267 41 60
(Suzanne_van_donge@nai.com)
benita@creative-strategies.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie