Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Groningen

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen: B & W besluiten

Bezwaren tegen Noord-Zuidroute ongegrond
Het college ziet geen aanleiding om het bestemmingsplan Noord-Zuidroute aan te passen. Het bestemmingsplan regelt de aanleg van het weggedeelte van de Noordzuidroute tussen de Siersteenlaan en de spoorlijn Groningen-Leeuwarden. Tegen het plan is door de heer Wolters aan de U.T. Delfiaweg 5 bezwaar gemaakt. De heer Wolters woont vlak naast de geplande route. De afstand tussen zijn woning en de weg is ongeveer 25 meter. De hogere geluidsbelasting zal volgens hem een enorm verlies aan woongenot met zich meebrengen.
Het college wijst er echter op dat het huis van de heer Wolters zich momenteel tussen een rijplatenverhuurbedrijf en een sloopbedrijf. Van een ongestoord woongenot is in de huidige situatie dus ook geen sprake. Deze bedrijven zullen trouwens bij de aanleg van de route verplaatst worden.
Daar komt bij dat de woning en het erf van de heer Wolters en de omliggende percelen volgens het huidige bestemmingsplan bedoeld zijn voor bedrijven en/of kantoren. Er wonen is dus eigenlijk helemaal niet toegestaan. Daarom stelt het college de raad voor de zienswijzen van de heer Wolters ongegrond te verklaren en het bestemmingsplan vast te stellen.

Datum besluit: dinsdag, 21 november 2000
Nota: Vaststelling bestemmingsplan Noord-Zuidroute

Statutenwijziging Groninger Museum
De statuten van de stichting Groninger Museum voor Stad en Lande gaan veranderen. Aanleiding hiervoor is dat het bestuur in de toekomst als Raad van Toezicht zal fungeren. Het bestuur van het museum zal voortaan bestaan uit zes leden (voorheen acht), waarvan drie met een kunstinhoudelijke achtergrond.
Met het notarieel vaststellen van de statuutwijziging zal ook de samenstelling van het bestuur wijzigen. De huidige voorzitter de heer G.F. Dippel en de bestuursleden P.G.J. Leijdekkers, M.Pieters, H. Bouma en M.C. Scheers treden terug.
Als nieuwe voorzitter van het bestuur zal worden benoemd de heer O. von der Gablentz, momenteel rector van het Europa College te Brugge en voorheen onder meer ambassadeur voor Duitsland in Nederland, Israël en Rusland. Als leden zullen toetreden de heren W. Velthoven, hoogleraar Monomedia te Berlijn en tevens directeur van Mediamatic en J.C. Houwert, voorzitter Raad van Bestuur Wegener N.V.
Wethouder Pattje wordt namens het college gemachtigd om de statuten te ondertekenen. Het voorstel gaat via de raadscommissie FPC ter kennisname naar de raad.

Datum besluit: dinsdag, 21 november 2000
Nota: Wijziging statuten Groninger Museum

Vaarverbinding tussen Paterswoldsemeer en Leekstermeer De fractie van de VVD heeft een voorstel ingediend voor aanleg van een toeristisch-recreatieve vaarverbinding tussen het Paterswoldsemeer en het Leekstermeer. Aangezien de vaarverbinding niet op het grondgebied van de gemeente Groningen ligt, kan de gemeente niet meer doen dan bij de provincie en de gemeenten Tynaarlo en Noordenveld erop aandringen te onderzoeken of zon vaarverbinding aangelegd kan worden. In dat onderzoek zou gekeken moeten worden naar de daadwerkelijke effecten op toerisme en recreatie en de gevolgen voor natuur en milieu.

Datum besluit: dinsdag, 21 november 2000
Nota: Pre-advies initiatiefvoorstel VVD-fractie De wind in de zeilen

Tussenmeting experiment cameratoezicht
Bureau Intraval gaat in december een tussenevaluatie uitvoeren voor het experiment cameratoezicht. De resultaten van dit onderzoek zullen in maart 2001 bekend zijn.
Sinds eind vorig jaar heeft onze stad bij wijze van experiment cameratoezicht in het uitgaansgebied. Politie, justitie en gemeente hopen door middel van dit toezicht onder meer het aantal geweldsmisdrijven te verminderen. Voorafgaand aan dit experiment heeft een nulmeting plaatsgevonden. De afspraak was dat er over drie jaar, bij het einde van het experiment, een eindevaluatie zou plaatsvinden. Maar inmiddels is de wens ontstaan bij de zogenoemde driehoek (politie, justitie en burgemeester) en de raadscommissie VEB om al na een jaar een tussenevaluatie uit te laten voeren. Het onderzoek van Intraval gaat ongeveer 40.000 gulden kosten.

Datum besluit: dinsdag, 21 november 2000
Nota: Evaluatie cameratoezicht, uitgaansgebied Groningen. Voorstel voor een tussenmeting

Rechtsbescherming van Bestuursdienst naar DIA
Zo spoedig mogelijk gaat de afdeling rechtsbescherming van de Bestuursdienst naar de DIA. De directeuren van de Bestuursdienst en de DIA hadden van het college opdracht gekregen een uitvoeringsplan te maken voor deze overplaatsing. In het plan is rekening gehouden met de wens van het college om de afhandeling van bezwaarschriften concernbreed, zo uniform mogelijk en in samenhang te organiseren. Kern van het uitvoeringsplan vormt de positionering en de opbouw van de nieuwe afdeling rechtsbescherming bij de DIA. Daarnaast zal een aantal bezwaaronderwerpen die op dit moment elders in de gemeentelijke organisatie worden afgehandeld, worden toegevoegd aan de nieuwe afdeling rechtsbescherming.
Het college heeft kennis genomen van de adviezen van de ondernemingsraden van de Bestuursdienst en de DIA en kennis genomen van het advies van de commissie voor Georganiseerd Overleg. Het uitvoeringsplan is nu definitief vastgesteld door het college.

Datum besluit: dinsdag, 21 november 2000
Nota: Overgang afdeling rechtsbescherming van de Bestuursdienst naar de DIA

Verplichte klachtenprocedure voor subsidie-ontvangers De gemeente gaat subsidie-ontvangers verplichten een klachtenprocedure op te nemen tenzij de omvang of activiteit niet toereikend is. Subsidie-ontvangers zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van de klachtenprocedure. Dat stelt het college aan de raad voor naar aanleiding van de behandeling van het jaarverslag van de ombudsvrouw over het jaar 1999. Zowel bij het college als de fractie van D66 rees kort na de behandeling van het jaarverslag de vraag of er mogelijkheden waren om de bevoegdheden van het ombudsinstituut uit te breiden tot gesubsidieerde instellingen. Die mogelijkheden zijn nu onderzocht en hieruit blijkt dat de gemeente subsidie-ontvangers wel kan verplichten tot een klachtenprocedure maar de manier waarop valt buiten de bevoegdheid van de gemeente. Het college attendeert de raad er wel op dat de subsidie-ontvanger de extra kosten die een externe klachtenprocedure met zich meebrengt, zal verrekenen in de subsidie-aanvraag. Wat de financiële gevolgen daarvan zullen zijn is op dit moment niet bekend.

Datum besluit: dinsdag, 21 november 2000
Nota: Ombudswerk voor gesubsidieerde instellingen + beantwoording vragen D66

Gecontroleerde heroïneverstrekking verloopt volgens planning Het project gecontroleerde heroïneverstrekking in Groningen verloopt volgens planning. Dat concludeert het college in de vandaag gepresenteerde tussentijdse rapportage.
De verstrekking van heroïne is dit voorjaar gestart met een groep van 26 mensen. De gemeenteraad heeft in juli 1999 een tijdelijke begeleidingscommissie benoemd die eens per twee maanden bijeen komt om de voortgang van het project te bespreken. De begeleidingscommissie bestaat uit: de Regiopolitie, de behandelcoördinator van de verstrekkingsunit Hanzeplein, de bewonersorganisatie, de bank aan het Hanzeplein, de apotheek aan het Hanzeplein, het AZG (Academisch Ziekenhuis Groningen), stadsdeelcoördinatie van de dienst RO/EZ, de Hulpverleningsdienst en de AVG(Ambulante Verslavingszorg Groningen). De commissie geeft de gemeente advies en heeft de taak toe te zien op de effecten van de behandelunit op de omgeving van het Hanzeplein. Tot nu toe zijn er geen meldingen van overlast binnen gekomen die in verband gebracht kunnen worden met de behandelunit aan het Hanzeplein.

Datum besluit: dinsdag, 21 november 2000
Nota: Voortgangsrapportage gecontroleerde heroïneverstrekking

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 22 november 2000. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...