Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV voert actie voor uitkeringsgerechtigden

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Actieoproep 21 november 2000
Regio Midden - (Hanny.Cohen@FNV.nl)

De FNV heeft besloten om actie te voeren voor de uitkeringsgerechtigden, omdat de koopkracht van uitkeringsgerechtigden wordt bedreigd. Op 21 november zal de actie plaatsvinden in Den Haag. De FNV heeft de volgende eisen:
- nakomen van de belofte van 1 procent voor 2000: er is een ½ procent gerealiseerd en nu wordt er weer een ½ procent gevraagd in de vorm van een eindejaarsuitkering (d.w.z. ongeveer f100,-)
- structureel maken van deze ½ procent, die al in 1999 was beloofd voor de komende jaren.
- inlopen van de eerder opgelopen achterstand in de vorm van nog eens 1 procent structueel erbij.
- ongedaan maken van de achterstand die optreedt als gevolg van de belastingwijzigingen. Onderdeel van de actie is het aanbieden van een petitie aan de fiscaal woordvoerders van de politieke fracties in de Tweede Kamer.

U kunt zich opgeven bij ons regiokantoor, telefoonnummer: 030 - 23 26 430 als u mee wilt rijden met een van de bussen die door de FNV worden ingezet.

Het startpunt is Almere - Station NS om 8.30 uur. De tussen stop is om 9.20 uur in Utrecht - CS Jaarbeursplein en de aankomst in Den Haag 10.45 uur zijn. De bussen vertrekken weer om 15.00 uur vanuit Den Haag.

Mensen die vanuit Amersfoort willen opstappen worden om 9.15 uur verwacht voor het NS Station (Oranjebrugje) te Amersfoort en kunnen dan meerijden met de bus met startpunt Deventer.

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/midden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie