Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland Mobiel niet blij met houding VVD rekeningrijden

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederland-Mobiel

Nederland is niet blij met de houding van de VVD

20-11-2000 PERSBERICHT

Nederland Mobiel niet blij met houding VVD

De VVD heeft de motie van D'66 waarin zij het rekeningrijden wilden herroepen niet willen steunen. Hiermee laat de VVD, die bij monde van Pieter Hofstra telkens laat weten geen echte voorstander van het Rekeningrijden te zijn, een unieke kans voorbij gaan. De keerzijde is dat het nu eindelijk duidelijk is waar de VVD voor staat. Feitelijk is dit VVD gedrag nog erger dan het gedram van PvdA minister Tineke Netelenbos.

De PvdA is altijd voorstander van rekeningrijden geweest. De VVD daarentegen heeft zich altijd kritisch over Rekeningrijden uitgelaten. Het is daarom onbegrijpelijk dat de toenmalige VVD leider Bolkenstein het regeerakkoord waarin rekeningrijden was opgenomen indertijd heeft ondertekend. Nog onbegrijpelijker is het dat de VVD deze unieke kans om voorgoed van het vermaledijde plan af te komen niet met beide handen heeft willen aanpakken. Hiermee laat de VVD eindelijk haar ware gezicht zien.

Nederland Mobiel kan weliswaar straks bij de nieuwe verkiezingen van deze VVD houding goed profiteren, maar had toch liever gezien dat de VVD de wens van 80% van de kiezers en van de 3,6 miljoen leden tellende ANWB gerespecteerd had, dat was voor de Nederlandse automobilist in ieder geval een stuk beter geweest.

Einde van dit bericht


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie