Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fl. 26,7 miljoen voor overige wijkaanpakgebieden R'dam

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Fl. 26,7 miljoen voor overige wijkaanpakgebieden

(21-11) Het College van B. en W. stelt de Gemeenteraad voor fl. 26,7 miljoen uit te trekken voor projecten in de overige wijkaanpak-gebieden (owa). Het gaat om plannen voor onder meer Zuidwijk, Bloemhof, Groenenhagen/Tuinenhoven, Middelland en Ommoord. Kenmerkend is de integratie van sociale, economische en fysieke maatregelen.

In de voorstellen gaat het bijvoorbeeld om vernieuwing van winkelgebieden, werkgelegenheid, integratie van nieuwkomers en verbetering van de woonomgeving en woningen. Bij de uitvoering werken deelgemeenten, corporaties en gemeente nauw samen. Naast de naoorlogse owa-gebieden zijn er de, meestal vooroorlogse, strategische wijkaanpakgebieden. Hier is de wijkaanpak grootschaliger opgezet.

De commissie SVVHA bespreekt het voorstel op 27 november, de commissie Financien op 4 december en in janauri staat het op de agenda van de Gemeenteraad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie