Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groen licht voor middengebied Geleen

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Geleen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Geleen

Geleen, 21-11-2000

RAAD VAN STATE WIJST VERZOEK VOORLOPIGE VOORZIENING AF

GROEN LICHT VOOR MIDDENGEBIED

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft bij zijn uitspraak van 16 november 2000 (ontvangen 21 november 2000) het volgende besloten: het ingediende verzoek tot schorsing van het besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg van 11 april 2000 tot goedkeuring van het bestemmingsplan "Middengebied" is afgewezen. Dit verzoek was ingediend door de Stichting Behoud Landschap Munstergeleen, de Stichting Middenbos en de Stichting Milieufederatie Limburg. De reactie van Ursula Wijnen-Kivit, verantwoordelijk wethouder, namens het Geleense college: "Ik ben uiteraard zeer verheugd met deze uitspraak! Diverse projecten die van groot belang zijn voor onze nieuwe gemeente, kunnen nu van start gaan. Denk bijvoorbeeld aan het ziekenhuis; het Middengebied is nu eenmaal de beste lokatie daarvoor. En natuurlijk de woningbouw; voor het woningbouwproject De Haese ( een Vinex-lokatie) kan nu eindelijk de schop in de grond!"

Het bestemmingsplan "Middengebied" heeft betrekking op het gebied ten noorden van (de bebouwde kom van) Geleen en ten zuiden van Sittard. Het bestemmingsplan voorziet in de realisering van circa 1.150 woningen, verdeeld over 2 nieuwe woongebieden ("Woonpark De Haese"), het nieuwe regionale ziekenhuis, de verbindende groenzone in het kader van het Landschapspark "De Graven", de aanleg van (een deel van) de Westelijke Randweg en de omvorming van de Rijksweg tot hoogwaardige as voor met name openbaar vervoer en langzaam verkeer. De uitspraak betekent, dat er geen procedurele belemmeringen voor de start van de realisering van de genoemde planonderdelen meer bestaan. Wel zal de Raad van State te zijner tijd nog een uitspraak moeten doen over het eveneens tegen het goedkeuringsbesluit van GS ingestelde beroep (de zogenaamde bodemprocedure).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie