Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

China Airlines verhoogt winstverwachting

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

China Airlines stelt haar financiele voorspellingen naar boven bij

Amsterdam, 21 november 2000
China Airlines heeft aangekondigd haar financiele voorspellingen voor het jaar 2000 naar boven bij te stellen. De verwachte winst voor belastingen is verhoogd van fl. 0.17 miljard naar fl. 0.23 miljard. Dit betekent het beste resultaat van de afgelopen 5 jaar. De verwachte operationele inkomsten zijn verhoogd van fl. 5,46 miljard naar fl. 5,6 miljard, terwijl de bruto winst verwachtingen uit operationele activiteiten zijn bijgesteld van fl. 0,91 miljard naar fl. 0,92 miljard. Over de eerste negen maanden van dit jaar heeft China Airlines een winst voor belastingen van fl. 0,21 miljard behaald.

De cargo divisie had een hoger dan verwachte bezettingsgraad en hogere opbrengsten. Daarnaast zorgden de daling van de rente koersen en een afname van het kapitaal en de schulden ervoor dat de voorspellingen voor 2000 bijgesteld moesten worden.
In de eerste drie kwartalen zijn de cargo inkomsten gestegen met 27,5 % en kwam de gemiddelde bezettingsgraad uit op 84%. De passagiers activiteiten zorgden ook voor stijgingen. De passagiers inkomsten stegen met 6,6%, terwijl de bezettingsgraad in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar steeg met 3,5 % tot 77,5%. De passagiers activiteiten in de First en Dynasty class zorgden respectievelijk voor een groei van 4,1 % en 6,6%.

Ondanks de stijgende brandstofprijzen, heeft China Airlines deze kostenfactor onder controle dankzij goed afgesloten brandstof termijn prijzen. Het ligt in de verwachtingen dat de maatschappij haar doelstellingen ten opzichte van het introduceren van nieuwe bestemmingen, de vereenvoudiging van de in gebruik zijnde vliegtuigen en het behalen van hogere cargo inkomsten zal bereiken. China Airlines voorziet een vergroting van de operationele activiteiten door de aanschaf van vijf airbussen type A340 en vier Boeings 747-400 in 2001.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie