Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Den Haag verstrekken geen subsidie aan 'Dutch History'

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

College van b. en w. verstrekt geen subsidie aan

Het college van b. en w. van de gemeente Den Haag heeft op 21 november besloten om de subsidie aan de Stichting Dutch History niet te honoreren. Hiermee trekt het college het raadsvoorstel van 31 oktober 2000 in waarin zij de raad voorstelt een subsidie van 2 miljoen gulden te verstrekken aan de Stichting Dutch History. In een brief aan de Raadscommissies EP/VBBS d.d. 21 november licht wethouder Verkerk van Economie de redenen van dit collegebesluit toe.

Zowel het college van b. en w. als de raadscommissies EP en VBBS hebben zich kritisch opgesteld ten aanzien van realisatie van de attractie 'Dutch History', een zogenaamde 'dark ride' langs de Nederlande historie in de Haagse binnenstad. De subsidieaanvraag betrof immers 2 miljoen gulden overheidssteun.

De betrokkenheid van de Efteling bij de verdere ontwikkeling van het creatieve deel werd van doorslaggevend belang geacht voor het slagen van de attractie, waarop het college en de raadscommissies EP/VBBS op 12 oktober in beginsel positief hadden besloten.

Nadat bleek dat de Efteling slechts in het verleden, lang voor oprichting van de Stichting Dutch History in oktober 1999, betrokken was geweest bij de plannen, is concrete steun uit de markt weggevallen.

Daarnaast heeft het college de zorg uitgesproken ten aanzien van de financiering door particuliere banken, hetgeen ook al in de commissievergaderingen EP/VBBS van 24 september en 12 oktober 2000 tot uiting kwam. Na een zorgvuldige afweging heeft het college op basis van deze argumenten besloten de subsidie van 2 miljoen gulden aan de Stichting Dutch History niet te verstrekken.

Het college legt dit besluit ter bespreking voor aan de gecombineerde commissievergadering EP/VBBS op donderdag 23 november aanstaande.

last update: 21 november 2000 ;pag.: 5180; auteur: 77 21 november 2000 - pag. 5180 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie