Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Border Collies helpen Schiphol met het verjagen van vogels

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Border Collies helpen Schiphol met het verjagen van vogels

Amsterdam Airport Schiphol is vorige week gestart met een proef, waarbij Border Collies op het luchthaventerrein kieviten afschrikken. In het winterseizoen, dat tot ongeveer medio maart duurt, strijken grote groepen kieviten neer in het landingsterrein om daar te overwinteren. Door hun grote aantal veroorzaken deze vogels overlast voor het vliegverkeer. De Border Collies moeten de kieviten verjagen, zodat zij na verloop van tijd op zoek gaan naar een ander rust- en fouragegebied.

De komende maanden zullen twee hondengeleiders met elk twee honden, zeven dagen per week, van 's morgens vroeg tot in de middag, rondes maken in het landingsterrein om de kieviten af te schrikken. De Border Collies en hun begeleiders werken samen met de vogelwachters van Amsterdam Airport Schiphol.

Border Collies zijn intelligente, gehoorzame en hard werkende honden. Zij worden ook ingezet door schaapsherders om kudden onder controle te houden. Het inzetten van Border Collies voor het verjagen van vogels is op dit moment een snel groeiende vorm van vogelpreventie. In Amerika en Canada worden deze honden al als 'vogelverschrikker' ingezet. De Engelse luchthavens Heathrow en Gatwick hebben vorig jaar, met goede resultaten, een proef gedaan met Border Collies voor het verjagen van grote groepen vogels.

Na het winterseizoen hervatten de Border Collies en hun begeleiders hun gewone werk; het hoeden van schaapskudden. De Border Collies die op Schiphol worden ingezet zijn ingehuurd. Na evaluatie van de proef, medio maart 2001, wordt wellicht overgegaan tot de aanschaf van enkele Border Collies.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie