Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg rotonde in Katwijk in laatste fase

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Katwijk

Katwijk, 21 november 2000. - In week 48 begint de laatste fase van de reconstructie bij de aanleg van de rotonde Zeeweg- Koningin Julianalaan. In deze fase wordt het zuidelijke gedeelte van de rotonde aangelegd en de Koningin Julianalaan-midden daar op aangesloten. Inkomend en uitgaand verkeer via de oostelijke Zeeweg blijft ook nu mogelijk. Als alles volgens planning verloopt, duurt deze verkeerssituatie tot half december 2000. Dan wordt de rotonde in gebruik genomen.

Als het weer het toelaat wordt op vrijdag 24 november a.s. in de middag het wegvak Zeeweg, tussen de Koningin Julianalaan en de Duinoordweg, opengesteld voor verkeer in oostelijke richting (Katwijk a/d Rijn). De aansluiting Koningin Julianalaan-midden op de Zeeweg wordt voor het verkeer afgesloten.

Vanaf die dag is de verkeerscirculatie als volgt:


* Inkomend verkeer vanuit Katwijk a/d Rijn/Leiden/Den Haag blijft vanaf de oostelijke Zeeweg uitsluitend mogelijk via de nieuwe bypass naar de Koningin Julianalaan-noord

* Uitgaand verkeer naar Katwijk a/d Rijn/Leiden/Den Haag is uitsluitend mogelijk via de westelijke Zeeweg en de rotonde naar de oostelijke Zeeweg

* Uitgaand verkeer naar Noordwijk//Haarlem blijft uitsluitend mogelijk via de Karel Doormanlaan en Industrieweg

Fietsers en Voetgangers
De oversteekplaats voor fietsers en voetgangers op de Zeeweg ter hoogte van het Miereweidepad is vanaf vrijdag weer in gebruik. Voor voetgangers is er een zebrapad met bebording erboven. Extra verlichting boven het zebrapad attendeert automobilisten op de overstekende voetganger en fietser.

Bereikbaarheid gemeentehuis
De parkeergarage van het gemeentehuis blijft uitsluitend bereikbaar via de Boslaan en de Koningin Julianalaan-midden. De voorzijde van het gemeentehuis blijft vanuit westelijke richting bereikbaar via de route Zeeweg-Duinoordweg-Nieuwe Duinweg.

Het bijgaande kaartje geeft de nieuwe omleidingroute voor het doorgaande verkeer weer.
Deze zal weer met gele borden worden aangegeven.

Afgeronde fasen aanleg rotonde
Sinds september van dit jaar bouwt de gemeente aan de rotonde op het kruispunt Zeeweg-Koningin Julianalaan. Inmiddels is een groot gedeelte van het werk uitgevoerd: een reconstructie van het noordelijke gedeelte van de Koningin Julianalaan, de omlegging van de sloot aan de zijde van sporthal Cleijn Duijn en de aanleg van de bypass om de rotonde heen van de Zeeweg-oost naar de Koningin Julianalaan-noord. De laatste weken is het westelijke gedeelte van de Zeeweg gereconstrueerd. Afgelopen week is dit gedeelte van een asfaltverharding voorzien.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie