Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitvoering project duurzaam Groningen in handen van Syntens

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 21 november 2000 Persbericht nr. 202

Uitvoering project duurzaam Groningen in handen van Syntens

Syntens Groningen gaat het project Duurzaam Groningen uitvoeren. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Groningen vandaag besloten. Zij hebben Syntens hiertoe de opdracht verleend en stellen hiervoor een bedrag van maximaal f. 650.000,- beschikbaar.
Hiervan is f 542.000,- voor de uitvoering van deelprojecten, de rest is voor projectmanagement. Het project heeft een looptijd van drie jaren.

Doel van het project Duurzaam Groningen is het versterken van de concurrentiepositie van het bedrijfsleven en de vermindering van de milieubelasting door bedrijven in de provincie Groningen.

Op 22 maart jl. is het project Duurzaam Groningen in het Gasunie-gebouw officieel van start gegaan door het ondertekenen van het convenant. In totaal hebben 31 partijen het convenant ondertekend, waaronder de provincie Groningen.

Het project bestaat uit een vijftal deelprojecten. Hiervan zijn de deelprojecten Duurzaam Ondernemen, Milieuzorgsystemen en Duurzame Bedrijventerreinen inmiddels in uitvoering. Het deelproject Preventie zal donderdag 23 november a.s. in het gemeentehuis van Zuidhorn van start gaan. De overige deelprojecten worden in najaar 2000/voorjaar 2001 nader uitgewerkt.

Deelprojecten

Het project Duurzaam Groningen bestaat uit de volgende deelprojecten:
* Duurzaam Ondernemen
In dit deelproject worden 30 ondernemingen in het Midden- en Klein Bedrijf actief ondersteund bij het omschakelen naar duurzaam ondernemerschap. Daarbij wordt integraal aandacht geschonken aan milieugeïntegreerde ontwikkeling van de te voeren strategie, duurzame productontwikkeling en duurzame procesontwikkeling. Dit project is sinds januari 2000 in uitvoering.
* Milieuzorgsystemen
In dit deelproject worden 40 individuele bedrijven en 4 clusters van elk ca. 10 bedrijven ondersteund en begeleid bij het opzetten en invoeren van een (partieel) milieuzorg-systeem, al dan niet geïntegreerd met arbo-, kwaliteit- en veiligheidseisen. De aftrap voor dit project vond plaats op 27 september j.l.
* Preventie
In dit deelproject worden 30 individuele bedrijven en 3 clusters van ca. 10 bedrijven ondersteund bij het opstellen van een uitvoeringsplan met preventieve maatregelen. Deze maatregelen moeten ertoe leiden dat er bespaard wordt op energie, water en afval.

* Duurzame Bedrijventerreinen

* Informatie- en Communicatietechnologie (ICT)
* Integraal Ketenbeheer/Productgerichte Milieuzorg/ Milieugerichte Productontwikkeling (Ketenbeheer)

In de beleidsbegroting van de provincie Groningen voor 2000 - 2003 is totaal f 800.000,- gereserveerd en ter beschikking gesteld voor het project Duurzaam Groningen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Désirée Bosch, afd. Bestuurscontacten, provincie Groningen, tel: (050) 3164625, fax (050) 3138193, e-mail: (d.bosch@prvgron.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie