Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pieter van Vollenhoven onthult gedenkteken Den Hartogh

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

21/11/00 Mr. Pieter van Vollenhoven onthult gedenkteken Den Hartogh Ford Museum te Hillegom

Mr. Pieter van Vollenhoven onthult dinsdag 21 november 2000 te Hillegom een T-Ford gedenkteken bij het Den Hartogh Ford Museum. De collectie van het museum bestaat uit 200 oldtimers van het merk Ford. Het is de grootste verzameling ter wereld.

De privé-collectie klassieke auto's van museumeigenaar Den Hartogh is in 1997 voor het publiek opengesteld. De tentoonstelling bestaat uit modellen van de series Ford-A tot en met S-Ford, T-Ford, A-Ford, B-Ford, V8-Ford en Lincoln. De auto's zijn aangekocht in diverse Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Amerika en Afrika. Het museum beschikt ook over een verzameling motoren van de merken Royal Enfield, Harley Davidson, Norton en Puch.

Het gedenkteken, een zwarte Tin Lizzy T-Ford uit 1923, plaatst de heer Van Vollenhoven met behulp van een telescoop-hijskraan op een sokkel in de voortuin van het museum.

Een andere klassieke Ford, de A-Ford-racer uit 1930, bestuurt de heer Van Vollenhoven tijdens een rit over het parkeerterrein. Tenslotte opent hij een nieuwe museumhal, die de naam Mr. Pieter van Vollenhovenhal krijgt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie