Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring EU over de VN-missie in Ethiopië en Eritrea

Datum nieuwsfeit: 21-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
European Union

Ethiopia / Eritrea : United Nations Mission (UNMEE) Press Release: Brussels (17-11-2000) - Press: 437 - Nr: 13432/1/00


Brussel,
21 november 2000

13432/1/00 REV 1 (Presse 437)

P 177/00

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over de Missie van de Verenigde Naties in Ethiopië en Eritrea (UNMEE)

De Europese Unie is zeer verheugd over de uitvoering van het besluit van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (resoluties 1312 van 31 juli en 1320 van 15 september 2000) tot instelling van een Missie van de Verenigde Naties in Ethiopië en Eritrea (UNMEE).

Volgens de Europese Unie wordt met het besluit van verscheidene lidstaten om aan de VN-missie in Ethiopië en Eritrea (UNMEE) deel te nemen, concreet gestalte gegeven aan de dikwijls door de EU - met name in haar gemeenschappelijk standpunt van 29 juni 2000 - geuite wens om bij te dragen tot elke vorm van vooruitgang bij het vinden van een vredesregeling tussen Ethiopië en Eritrea.

De Europese Unie verzoekt Ethiopië en Eritrea om de veiligheid van alle personeelsleden van de Verenigde Naties te waarborgen en om hun volledige medewerking aan de Missie te verlenen.

De Europese Unie roept de beide partijen op om het vredesproces onder leiding van de OAE, met ondersteuning van de EU en de Verenigde Staten, voort te zetten en te intensiveren, opdat er zo spoedig mogelijk een alomvattende en duurzame vredesregeling getroffen kan worden.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie