Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Nuclear walk of shame' in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
0100,0100,0100_Times New Roman

Tahomahttp://www.risingtide.nl

Persbericht

'NUCLEAR WALK OF SHAME'

HelveticaDEN HAAG, 21 NOVEMBER 2000. Woensdag ochtend om 9.30 uur wordt er bij het koffiepaviljoen bij het Malieveld verzameld voor een 'nuclear walk of shame'. De demonstranten zullen onder begeleiding van een samba band onder andere langs de Amerikaanse, Japanse en Canadese ambassades touren om hun delegatieleden hier aanwezig vanwege de UNFCCC COP6 duidelijk maken dat het afgelopen moet zijn met nucleare energie in de wereld.

Vooralsnog heeft de Haagse politie te kennen gegeven dat de voor morgenochtend aangekondigde demonstratie langs ambassades die nog steeds voor kernenergie ter bestrijding van het broeikaseffekt zijn, geen doorgang kan vinden en tegengehouden zal worden. Als reden hiervoor wordt opgevoerd dat er al een andere (Finse) demonstratie op dezelfde dag plaatsvindt. Tegen de organisators van de Finse demonstratie is gezegd dat zij ook niet mogen omdat, jawel, er morgen al een andere demonstratie plaatsvindt, de 'Nuclear walk of Shame'. Blijkbaar probeert de politie met dit soort flauwe verdeel-en-heers trucsjes en smoesjes te voorkomen dat er uberhaupt iemand nog de straat op gaat om zijn mening te uiten.

De organisators van de 'Nuclear Walk of Shame' langs de ambassades van atoomlievende landen zijn dan ook niet van zins hun plannen te wijzigen.

De Nuclear Walk of Shame wordt georganiseerd door NIRS/WISE Amsterdam, Rising Tide Coalition for Climate Justice, Friends of the Earth International, Greenpeace, Free the Planet!, Sierra Student Coalition, USPIRG, The Student PIRGS.

Voor meer info over deze demonstratie bel:

Peer de Rijk (WISE) 06 20 000 626 of Cindy Folkers (NIRS) 06 17 91 28 53.

Voor informatie over de Rising tide en andere
acties op stapel, bel Robin 0626764628.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie