Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.00 uur
Aanrijding fietser met bromfietser

NIEUWEGEIN Op dinsdag 21 november heeft er op de Noorderveldeweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een bromfietser. Beiden raakten licht gewond.

Omstreeks 08.30 uur reed een 16-jarige fietser uit Houten over het fietspad van de Noorderveldweg, komende uit de richting van Houten en gaande in de richting van Nieuwegein. Een 18-jarige bromfietser uit Houten reed achter hem in dezelfde richting en wilde de fietser inhalen.

Terwijl de bromfietser de fietser inhaalde, stuurde de fietser plotseling naar links. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beiden, waarbij zij ten val kwamen. De fietser klaagde over pijn in zijn linker enkel en had een schaafwond op zijn rechterknie. De bromfietser liep een schaafwond aan zijn linkeronderarm op.

Dronken man pleegt winkeldiefstal

HOUTEN Op dinsdag 21 november gedroeg een man zich in een winkel aan het Schonenburgseind zeer irritant en pleegde daar tevens een winkeldiefstal.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie de melding dat een dronken man voor zeer veel overlast zorgde bij een winkel aan de Schonenburgseind. De politiemensen troffen de man, 33 jaar oud en afkomstig uit Houten, in de winkel aan. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap. De man verzette zich bij zijn aanhouding, maar kon uiteindelijk toch in de boeien worden geslagen.

Bij het vervoer van de man naar de surveillancewagen liet hij zich herhaaldelijke malen op de grond vallen, waarbij hij diverse schaafwonden opliep. Ook in de politiewagen bleef de verdachte zich zeer recalcitrant gedragen. Bij de fouillering van de verdachte op het politiebureau werd een cosmeticaproduct aangetroffen, welke hij bij de winkel had gestolen. De man werd ingesloten.

De verdachte is in de loop van de avond gehoord en omstreeks 21.30 uur in vrijheid gesteld. De man bood nog zijn excuses aan voor het gedrag van die middag. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief verzet zich

NIEUWEGEIN Op dinsdag 21 november werd een jongen op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Omstreeks 19.45 uur zag het personeel van een supermarkt aan de Passage dat een jongen de kassa passeerde en slechts één artikel afrekende, terwijl hij meerdere artikelen had gepakt. Toen hij daarop door een personeelslid werd aangesproken, rende hij weg. Het personeelslid haalde hem echter in en wist hem beet te pakken. De jongen verzette zich, maar kon o.a. met de hulp van twee Stadswachten onder controle worden gebracht.

De jongen, 13 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, bleek wat snoep en lichaamsverzorgingsproducten te hebben gestolen. Hij is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn zaak is overgedragen aan Bureau Halt. De jongen is aan het eind van de avond door zijn ouders van het politiebureau opgehaald.

Verkeerscontroles

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 21 november op meerdere plaatsen verkeerscontroles uitgevoerd.

In de vroege ochtenduren werd een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd op de IJsselsteinseweg. 6 fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren van verlichting.

Tussen 09.20 uur en 10.20 uur passeerden 521 voertuigen de op de Batauweg opgestelde radar. 42 bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid bedroeg 68 km/u.

Op de Noordstedeweg werden tussen 10.35 uur en 11.35 uur 435 voertuigen gecontroleerd. 38 bestuurders reden harder dan 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 77 km/u.

Van 765 voertuigen werden tussen 12.20 uur en 13.20 uur de snelheid vastgelegd. Dit gebeurde op de Hollandhaven. 114 bestuurders reden harder dan de maximumsnelheid van 50 km/u., met een uitschieter van 93 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie