Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MacroPolis biedt prijsvergelijking via 0900-service

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Newconomy
Zoek soortgelijke berichten

- PERSBERICHT -

Den Bosch, 22 november 2000

MacroPolis eerste in Europa met prijsvergelijking via 0900-service MacroPolis biedt consument nu compleet palet voor prijs- & kwaliteitsvergelijk

MacroPolis, de grootste winkelstad op internet, introduceert vandaag het telefoonnummer 0900-8820 (99 cent per minuut). Via dit nummer kunnen consumenten de prijs van ruim duizend verschillende producten vergelijken, variërend van witgoedapparaten tot mobiele telefoons. Daarnaast heeft MacroPolis op haar website een aantal services uitgebreid en toegevoegd. MacroPolis biedt nu een compleet palet voor prijs- & kwaliteitsvergelijk (0900-nummer, website, e-mail, WAP en SMS) en wil zo bijdragen aan het transparanter maken van de prijzen van producten.

Met het telefoonnummer 0900-8820 kunnen consumenten in de winkel nog nagaan of het product ergens anders goedkoper te verkrijgen is. Macropolis biedt deze service aan voor vijf productcategorieën, te weten witgoed, foto-/ videocamera's, audio/ tv/ video, computer/ hardware en telecom. Binnen deze categorieën zijn er twintig verschillende productgroepen met in totaal duizend verschillende producten. Er worden zowel prijzen van landelijke ketens als van internetwinkels genoemd.

Transparantie op gebied van prijzen

*MacroPolis biedt consumenten nu een heel scala aan middelen om producten op prijs te vergelijken, zoals het telefoonnummer 0900-8820, WAP, SMS, e-mail en de website. Hierdoor ontstaat er meer transparantie op het gebied van prijzen,* zegt Niek Vrielink, directeur MacroPolis. *Met deze middelen zorgen wij ervoor dat de virtuele wereld met de fysieke wereld integreert. Consumenten kunnen eerst online en via hun (mobiele) telefoon prijzen en kwaliteit vergelijken, om vervolgens in - de fysieke wereld - gericht een goede aankoop te doen.*
Winkelzoeker, Koopadvies, Prijsvergelijker, www-zoeker Naast de introductie van het 0900-8820 heeft MacroPolis een aantal services op haar website uitgebreid en toegevoegd. Ten eerste kunnen bezoekers van de site met de Winkelzoeker uit 7000 verschillende winkels kiezen om een bepaald product of aanbieder te vinden. Ook kunnen zij met de functionaliteit Koopadvies onafhankelijk advies krijgen over de belangrijkste kenmerken van producten. Met de Prijsvergelijker is het mogelijk de prijzen van verschillende producten te vergelijken en de goedkoopste aanbieder te vinden. Ten slotte kunnen consumenten via de Www-zoeker kijken of er elders op het world wide web prijs- en kwaliteitsinformatie te vinden is. Met deze uitgebreidere en toegevoegde functionaliteiten wil MacroPolis haar gebruikers meer gebruiksvriendelijkheid, zoekgemak en completere diensten aan bieden.

Over MacroPolis
MacroPolis maakt deel uit van het Newconomy Netwerk en is Nederlands grootste winkelstad op het Internet. MacroPolis registreerde onlangs haar 5 miljoenste bezoeker en heeft een uniek aanbod van meer dan 7.000 webwinkels en 30.000 productlinks. Iedere twee weken ontvangen meer dan 30.000 abonnees de MacroPolis Tipservice per e-mail. Dankzij MacroPolis vinden consumenten gemakkelijk en snel winkels op het Internet. MacroPolis wordt elke dag actueel gehouden door een team van professionele medewerkers en een eigen Internetredactie.

Naast een compleet overzicht van alle betrouwbare aanbieders, biedt MacroPolis ook actueel winkelnieuws, top 5 aanbiedingen, buitenkansjes en dagelijks wisselende tips. Daarnaast kunnen gebruikers door middel van de MacroPolis price alert zich via de SMS berichten service, de site www.macropolis.nl en per e-mail op de hoogte laten houden van de laagste prijs van een geselecteerd product. Zo heb je altijd en overal de laagste prijs.

De diensten van MacroPolis worden ook aangeboden via de sites van Het Net, Scoot, MSN, Skyradio, Wish, Webstyle en Everyday.com. In recentelijk gepubliceerde onderzoeksresultaten is www.macropolis.nl opgenomen in de top drie van meest bezochte vergelijkingssites in Nederland.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie