Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Andersen opent internationale dealroom op internet

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BIJL PR

Dealsight, nieuwe online service van Andersen Legal

Internationale dealroom op het internet

Andersen Legal, het netwerk dat in Nederland door Wouters Advocaten & Notarissen wordt vertegenwoordigd, heeft onlangs in de vorm van wereldwijde online 'dealrooms' een nieuwe service voor haar cliënten geïntroduceerd. De nieuwe dienst wordt 'Dealsight' genoemd en stelt advocaten in staat documenten met betrekking tot transacties of andere opdrachten, zoals projectfinancieringen of processen, te plaatsen op een veilige website, waartoe alleen cliënten en andere professionele adviseurs toegang hebben. Met een dergelijke benadering kan een veel beter beveiligingsniveau geboden worden dan bij gebruik van e-mail of fax. Het initiatief vindt plaats in het kader van een programma voor de ontwikkeling van 'e-tools' die advocaten met hun cliënten kunnen gebruiken.

Voor elke transactie kunnen de advocaten van Wouters Advocaten & Notarissen een eigen Dealsight-website opzetten en onderhouden. Het is niet alleen mogelijk documenten op de site te plaatsen om te laten bespreken en aanpassen, maar met Dealsight kunnen ook specialistische gebieden ('rooms') binnen de site worden gecreëerd, waartoe alleen bepaalde gebruikers toegang hebben. Het grote voordeel hiervan is dat gebruikers bepaalde stukken, zoals vertrouwelijke communicatie, met een gerust hart op de Dealsight-site kunnen plaatsen, omdat ze weten dat niet iedereen er bij kan.

Scipio van der Stoel van Wouters Advocaten & Notarissen zei over de nieuwe dienst: 'We streven er voortdurend naar de best mogelijke diensten te verlenen en Dealsight hoort daar bij. We werken steeds meer internationaal, aangezien onze cliënten zien dat we in veel belangrijke rechtsgebieden in de hele wereld uitstekende service kunnen verlenen. Dealsight helpt ons het hele proces te beheren op een uiterst klantvriendelijke manier.'

Dealsight biedt een enkel punt waar relevante documenten naar toe kunnen worden gestuurd. Tevens kan heel eenvoudig ruimte worden geboden aan extra bronnen van informatie, bijvoorbeeld in de vorm van pagina's met nieuws van agentschappen als Reuters en discussieforums voor alle betrokkenen.

'Bij elke deal is het altijd van groot belang alle deelnemers op consistente en veilige wijze te voorzien van hetzelfde materiaal en dezelfde informatie. 'Gegevensarmoede' is vaak een van de meest tijdverslindende factoren. Het grote voordeel van een online dealroom is dat iedereen op hetzelfde moment de beschikking heeft over hetzelfde materiaal', aldus Van der Stoel.

'Daarbij komt dat het, als er moet worden gewerkt in verschillende tijdzones tegelijk, veel verstandiger is om het proces zo in te richten dat iedereen de relevante documenten in zijn eigen tempo en op een zelf gekozen moment kan bestuderen, in plaats van een situatie te creëren waarin mensen een hele nacht moeten doorwerken en daarmee onder hun kunnen presteren.'

Dealsight is al in gebruik bij Andersen Legal Australia en Rajah & Tann in Singapore. Toegang tot Dealsight wordt verkregen via een normale webbrowser, zoals Microsoft Internet Explorer of Netscape Navigator. De service maakt gebruik van QuickPlace-software, van Lotus Notes, die speciaal is aangepast aan de vereisten van Andersen Legal. Op www.andersenlegal.com/dealsight is een demonstratiemodel te vinden waarop klanten nader kennis kunnen maken met de mogelijkheden van Dealsight.

Over Wouters Advocaten & Notarissen/Andersen Legal Als onderdeel van het wereldwijde netwerk van Andersen Legal en in samenwerking met Arthur Andersen Belastingadviseurs in Nederland, biedt Wouters Advocaten & Notarissen/Andersen Legal een breed pakket aan zakelijke diensten en juridische adviezen.

Wouters Advocaten & Notarissen/Andersen Legal is in 1991 opgericht. Momenteel werken er 130 advocaten, notarissen en kandidaat-notarissen in Amsterdam, Rotterdam en Curaçao.

Arthur Andersen is een multidisciplinaire zakelijke dienstverlener op het gebied van Assurance, Business Consulting, Corporate Finance, eBusiness, Human Capital, Legal Services, Outsourcing, Risk Consulting en Tax Services.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie