Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP beschermt bedrijven tegen stroomuitval

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

00147

BEDRIJVEN NOG BETER BEWAPEND TEGEN STROOMUITVAL

PowerTrust II-MR en zes nieuwe HP business recovery centers beschermen data en applicaties tegen stroomuitval

Amstelveen, 22 november 2000 - Hewlett-Packard brengt PowerTrust II-MR op de markt en opent wereldwijd zes business recovery centers. De PowerTrust II-MR is de nieuwste uitbreiding op de HP PowerTrust II-reeks. De business recovery centers zorgen voor bescherming van bedrijfskritische applicaties en data tegen stroomuitval.

PowerTrust II-MR gebruikt online dubbele conversietechnologie. Deze zorgt bij stroomuitval onmiddellijk voor een reserve-stroomvoorziening op hoog niveau en is hiermee onmisbaar voor veeleisende e-servicesapplicaties. Volledige software-compatibiliteit zorgt ervoor dat systemen 'netjes' worden afgesloten om data en apparatuur te beschermen.

Verder garandeert het PowerTrust II-MR UPS-systeem hoge beschikbaarheid. Geplande redundantiemogelijkheden en hot-swappable accu's en elektronica zorgen ervoor dat onderhoud kan plaatsvinden zonder de stroom te onderbreken. Integratie vindt plaats bij fabricage. Dit vereenvoudigt de installatie, wat samen met de intuïtieve schermen en maximale compatibiliteit het gebruiksgemak verhoogt.

De rack-mounted PowerTrust II-MR is geschikt voor HP 3000- en HP 9000-servers, HP NetServers en werkstations en Windows NT/2000 servers. Er zijn ook drie configuraties die tegemoet komen aan een brede reeks eisen, van servers op instapniveau tot grote serversystemen. De schaalbaarheid van de PowerTrust II-MR maakt het tot een ideale oplossing voor dynamische omgevingen met een uitbreidbaar aantal servers, hubs, routers en ander rack-mounted onderdelen.

Business recovery centers
De zes nieuwe business recovery centers bevinden zich in Atlanta en Sacramento in Amerika, Sao Paulo (Brazilië), Kobe (Japan), Sydney (Australië) en later dit jaar ook in het Turkse Ankara. De centers bestaan uit een grote computerruimte met netwerkconsistente beheermogelijkheden en specialisten op het gebied van expert recovery. Daarnaast zijn er ruimtes voor oefeningen of voor het oplossen van echte rampen. Met deze zes nieuwe centers heeft HP nu business recovery centers op 43 lokaties wereldwijd.

Alle nieuwe centers bieden de volledige reeks HP Business Recovery Services. Deze omvatten continu-diensten, die de bedrijfsvoering met een WAN in een paar minuten omschakelen en spoeddiensten, die de verbinding van eindgebruikers met bedrijfskritische applicaties in twee uur of meer herstellen.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Hewlett-Packard is een toonaangevende leverancier van oplossingen en services voor computing en imaging voor zakelijke gebruikers en thuisgebruikers. De activiteiten van HP zijn gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van internet voor zijn gebruikers en de verspreiding van elektronische diensten.

HP heeft 88.500 werknemers in dienst en behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie