Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plaatsing frames en informatieborden in Emmen

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Frames en informatieborden, 22 november 2000

Ten behoeve van evenementen
Plaatsing frames en informatieborden

Het college van burgemeester en wethouders stemt in om aan vertegenwoordigende organisaties in de dorpen of kernen van de gemeente Emmen op aanvraag vergunning te verlenen voor het plaatsen van frames en informatieborden ten behoeve van evenementen. Deze informatieborden worden geplaatst in de bermen van de invalswegen in de dorpen en kernen in de gemeente. Het beheer en onderhoud van de informatieborden wordt gelegd bij de vertegenwoordigende organisaties van de verschillende dorpen of kernen. De vergunning wordt voor maximaal vijf jaar verleend.

Er worden sinds jaar en dag illegale borden geplaatst op diverse locaties langs wegen in de verschillende dorpen. De borden voorzien het passerende publiek van informatie over de in deze dorpen en kernen plaatsvindende evenementen en andere culturele activiteiten. Soms wordt daar toestemming voor gevraagd, maar meestal worden de borden zonder vergunning geplaatst. De borden worden nu overal geplaatst. Hierdoor ontstaat een veelheid aan informatie voor de promotie van evenementen en festiviteiten. De weggebruikers worden onnodig afgeleid waardoor de verkeersveiligheid in gevaar komt.

Doelstelling

De plaatsing van de informatieborden gebeurt dan ook voortaan, in het belang van de verkeersveiligheid, in overleg met de afdeling Verkeer. Er wordt een uniform systeem van evenementenaanduiding ontwikkeld, die nabij de invalswegen van dorpen door middel van borden informatie over plaatsvindende evenementen geeft. Door de keuze van een vaste plek voor informatie zal de verkeersveiligheid ten opzichte van de huidige toestand bevorderd worden en kan ontsiering door een veelvoud aan bordjes worden tegengegaan. Het publiek raakt vertrouwd met informatie omtrent evenementen op vaste plaatsen in het dorp. Het systeem is eenvoudig te onderhouden. De illegale borden kunnen worden verwijderd, aangezien er met dit systeem een duidelijk alternatief is voor de plaatsing van evenementenborden.

Randvoorwaarden

De organisaties dienen de frames en borden zelfstandig te financieren en het beheer hiervan voor hun rekening te nemen. Over de toewijzing van plaatsing dienen afspraken te worden gemaakt. Voor de plaatsing stelt de gemeente grond ter beschikking en de belangenverenigingen zorgen voor de evenementsborden, conform een model dat wordt voorgeschreven door de gemeente. De vergunning wordt verleend voor het plaatsen van maximaal drie aanduidingsborden voor evenementen per dorp. De aanduidingsborden mogen uitsluitend worden gebruikt voor evenementen die in het desbetreffende dorp plaatsvinden. Om een overvloed aan informatie op de borden te voorkomen kan het aantal berichten beperkt worden tot maximaal vijf aankondigingen in een bepaalde periode. Bij geschil inzake een evenement of plaatsing van de borden beslist het college van burgemeester en wethouders.

Uitvoering

De coördinatie ten aanzien van de uitgifte van vergunningen ligt bij de afdeling Bouwtoezicht van de gemeente Emmen. De controle op de uitvoering ter plaatse geschiedt door de medewerkers van de milieupolitie. Voor de bestaande organisaties in dorpen en kleine kernen, door wie geen verzoek om plaatsing wordt ingediend, wordt de bestaande regeling van maximaal twintig driehoeksborden ten behoeve van evenementen in een bepaalde periode gehanteerd.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie