Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadspenning Deventer voor E. Lebbink

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 47, 22 november 2000

STADSPENNING VOOR E. LEBBINK

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Deventer Stadspenning toe te kennen aan E. Lebbink vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het maatschappelijk leven in Deventer in het algemeen en zijn bijdrage aan de verbetering van het sportieve klimaat in het bijzonder.

Burgemeester J. van Lidth de Jeude overhandigt hem de penning en de daarbij behorende oorkonde op zaterdag 25 november om circa 20 uur tijdens een bijzondere bijeenkomst ter gelegenheid van het afscheid van Lebbink van het Sport Medisch Advies (SMA) in zijn woning, Ceintuurbaan 7.

Lebbink neemt op 25 november afscheid van zijn laatste bestuursfunctie. Hij is voorzitter geweest van SMA van 1982 tot 1 november 2000. In Deventer is hij is hij zeker geen onbekende. Hij heeft vier perioden deel uitgemaakt van de gemeenteraad van Deventer voor de VVD. Van 1980 tot 1982 was hij wethouder.

De liefde voor de sport en de door hem ervaren verantwoordelijkheid is zichtbaar sinds de jaren vijftig. Nadat hij een aantal jaren deel uitmaakte van het bestuur van de Zutphense kanovereniging De IJssel was hij van 1958 tot 1963 voorzitter van de Deventer kanovereniging KSVD. Na de fusie van KSVD en DKV trad Lebbink toe tot het bestuur van de nieuwe vereniging. Vanuit zijn hoofdfunctie, architect, ontwierp hij in 1971 een nieuw botenhuis aan de gashaven. Van 1977 tot 1985 was hij voorzitter van de Nederlandse Kano Bond. Van 1970 tot 1977 was hij voorzitter van de Deventer Sportraad en van 1963 tot 1968 heeft hij als voorzitter van de Deventer IJsclub de belangen van deze sport behartig. Vóór 1963 was hij enige jaren lid van de afdeling Kunstrijden in dit bestuur. Hij heeft drie jaar (van 1983 tot 1986) het Rode Kruis afdeling Deventer voorgezeten en was van 1984 tot 1999 afgevaardigde voor het district Overijssel en voorzitter van de Regio Midden IJssel voor deze organisatie. Na het beëindigen van zijn wethouderschap heeft hij vele jaren zitting gehad in het bestuur van het Burgerweeshuis. Hier heeft hij een bijzondere en alom zeer gewaardeerde rol vervuld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie