Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UvA: Extreme angst voor de tandarts

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Treating highly anxious dental patients in a dental fear clinic
Datum woensdag 22-11-2000
Tijd 14:00 uur

Promovendus mw. I.H.A. Aartman

Promotors prof. dr. Hoogstraten en prof. dr. M.A.J. Eijkman
In Nederland zijn ongeveer 500.000 volwassenen extreem bang voor de tandarts. In centra voor bijzondere tandheelkunde kunnen deze patiënten worden behandeld, zoals bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam, een van de grootste 'angstklinieken' ter wereld. Aartman onderzocht hoe succesvol de behandeling in deze kliniek is en voor welk type patiënt deze behandeling succesvol is. Uit het onderzoek kwam naar voren dat patiënten na behandeling in een angstkliniek minder angstig waren dan voorheen, maar nog steeds banger waren dan de doorsnee tandartspatiënt. Aartman pleit voor een betere verwijzing van de angstkliniek naar een eigen tandarts. Samenwerking tussen de kliniek en tandarts kan ertoe leiden dat meer angstige patiënten de tandarts bezoeken.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie