Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Elektronische pas en website voor toerisme Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
Elektronische pas en website voor toerisme amsterdam

Elektronische pas en website voor toerisme amsterdam

Het college van B&W wil innovatie van toeristische producten in Amsterdam stimuleren door het leveren van een financiële bijdrage aan de ontwikkeling van een toeristische website en een elektronische pas voor bezoekers in Amsterdam. De Amsterdam Tourist Board krijgt in totaal 485.000 gulden om beide vernieuwingen te ontwikkelen. Het initiatief voor de innovaties sluit goed aan bij het toeristisch beleid van Pauline Krikke, wethouder Economische Zaken. Ook past het in haar streven om e-commerce bij het MKB te stimuleren. Met de elektronische pas zullen naar verwachting andere gebieden dan de traditionele trekkers voor toeristen onder de aandacht worden gebracht. Ook moet met de nieuwe pas direct toegang tot het openbaar vervoer worden gerealiseerd, zodat de toerist zich sneller en meer gespreid op meer tijdstippen kan verplaatsen. Dit past in het beleid om spreiding van bezoekersstromen in tijd en ruimte te bewerkstelligen.
De startkosten voor de elektronische pas bedragen 280.000 gulden, waaraan de gemeente 85.000 gulden bijdraagt. Na drie jaar moet de exploitatie kostendekkend zijn. De site op het internet zal voldoen aan de toenemende behoefte van toeristische en zakelijke bezoekers om via internet neutrale en betrouwbare informatie te krijgen en boekingen te doen. Musea, andere culturele instellingen, horeca en winkeliers zullen hun e-commerce via de Amsterdam Tourist Board kunnen uitbouwen. De verwachting is dat er per maand 300.000 bezoekers op de site zullen langskomen. De bouwkosten van de site bedragen ruim 600.000 gulden, waaraan de gemeente 400.000 gulden zal bijdragen. Na drie jaar wordt verwacht dat de exploitatie kostendekkend zal zijn.

Pauline Krikke: "Het toerisme levert voor ruim 45.000 mensen in Amsterdam werk, en voor met name winkeliers en horeca betekent het een essentiële bijdrage voor hun overleving. Daarom investeren wij in dit soort kwaliteitsverbeteringen." Het besluit is onderdeel van het Uitvoeringsprogramma 2000 van het Actieprogramma Economische Structuur II (1998-2002).

Mechtild Rietveld 5522042

^


-

© gemeente Amsterdam - 22-11-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie