Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidies toegekend uit Stimuleringsfonds Ouderen Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 22 november 2000 Persbericht nr. 203

Subsidies voor servicepunt infomatievoorziening ouderen en 2 steunpunten op buurtniveau

Gedeputeerde Staten hebben vandaag 2 subsidies toegekend uit het krediet Stimuleringsfonds Ouderen:


* f91.000,- aan Stichting Welstad in Stadskanaal voor een provinciaal Servicepunt Informatievoorziening Ouderen;
* f39.500,- aan Stichting de Badde in Pekela voor twee steunpunten voor ouderen op buurtniveau in de gemeente Pekela.

Steunpunten op buurtniveau

Steunpunten op buurtniveau hebben een functie als activiteitencentrum, als standplaats van de ouderenconciërge (lokaal aanspreekpunt voor de ouderen) en als onderkomen voor vrijwillige hulpdiensten. Stichting De Badde (welzijnswerk Pekela) wil twee steunpunten realiseren in dorpshuis Kiepe en dorpshuis Snikke. Het geld van de provincie is nodig voor een kleine verbouwing, de inrichting (meubilair, computers e.d.) van beide steunpunten en materialen voor de klussendienst.

De steunpunten dragen bij aan het langer zelfstandig wonen van ouderen, één van voorwaarden voor een provinciale subsidie uit het stimuleringsfonds ouderen. De gemeente Pekela heeft toegezegd de structurele salariskosten van de twee ouderenconciërges voor haar rekening te nemen.

Het Servicepunt Informatievoorziening Ouderen (SIO)

In 22 van de 25 Groninger gemeenten zijn vrijwillige seniorenvoorlichters actief om 75+ers wegwijs te maken in de wereld van de zorg. Bij deze seniorenvoorlichters, maar ook bij medewerkers van andere projecten op het terrein van informatievoorziening aan ouderen, is de behoefte ontstaan aan provinciale coördinatie en afstemming. Een tijd lang heeft een dergelijke provinciale coördinator gefunctioneerd als projectleider van een Interregionaal Project Seniorenvoorlichting. Deze persoon wist welke projecten in welke gemeenten geïmplementeerd werden en kon vragen van lokale medewerkers beantwoorden.

De Provincie is, onder een aantal voorwaarden, bereid om in 2000 en 2001 een bijdrage te leveren om deze functie in stand te houden. De voorwaarden zijn dat de gemeenten gezamenlijk ook f91.000,- opbrengen en dat de gemeenten een garantie geven voor de vervolgfinanciering na 2001.

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Bestuurscontacten, Joske Kluvers 050 - 316 41 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie