Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GIO krijgt milieukeur voor kantoormeubelen

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MILIEUKEUR PERSBERICHTEN


* GIO EERSTE NEDERLANDSE PRODUCENT VAN KANTOORMEUBELEN MET MILIEUKEUR

Dinsdag 21 november heeft het Rotterdamse GIO-projectmeubelen als eerste Nederlandse producent van kantoormeubelen Milieukeur ontvangen voor drie modellen bureaustoelen en twee programma's bureautafels. Het officiële Milieukeurcertificaat werd op het Provinciehuis uitgereikt door de heer J. Franssen, commissaris van Koningin van de Provincie Zuid-Holland. De provincie ondersteunt duurzaam ondernemen van harte en is daarom graag bereid het Milieukeurcertificaat uit te reiken.

'Het heeft de nodige inspanning gekost maar we zijn erg blij en trots dat we het uiteindelijk gehaald hebben', aldus een trotse heer Mastenbroek, directeur van GIO-projectmeubelen.

GIO
vooruitstrevend GIO-projectmeubelen heeft Milieukeur verworven voor drie modellen bureaustoelen en twee programma's bureautafels. Kantoormeubilair met Milieukeur voldoet aan een groot pakket strenge materiaaleisen. Tevens eist Milieukeur een lange levensduur en een kwalitatief goed product, dat eenvoudig te repareren en te recyclen is. GIO heeft ruim zestig jaar ervaring als fabrikant van ergonomische kantoormeubelen. GIO is altijd vernieuwend bezig geweest. Ze waren de eerste met een TNO-gekeurde bureaustoel volgens NEN 1812. Ze werken samen met diverse technische universiteiten om kantoormeubilair nog ergonomischer te maken. Ze zijn innovatief bezig met "zwevend zitten" en verwachten binnenkort een bijdrage te kunnen leveren tot voorkoming van het RSI probleem. Tot slot heeft GIO nu als eerste Nederlandse producent Milieukeur verworven voor een vijftal producten. Milieukeur in het
algemeen Stichting Milieukeur is in 1992 op initiatief van de overheid (Ministerie van VROM en EZ en sinds 1995 het Ministerie van LNV) opgericht. Het doel van Milieukeur is het stimuleren van milieubewust handelen door producent en consument. Milieukeur wordt beheerd door de onaf-hanke-lijke Stichting Milieukeur, waarin consumenten- en milieuorganisaties, produ-centen, detailhandel en overheid deelnemen. Wanneer een product Milieukeur heeft verkregen betekent dit dat het, ten opzichte van de meeste vergelijkbare producten, minder milieubelastend is. Op dit moment is Milieukeur onder andere te vinden op kopieerpapier, schrijfgerei, etiketten, bureaustoelen, tuinmeubilair, (veiligheids)schoenen, betonproducten, meststoffen, brandblussers, linoleum, schrijfblokken, toiletpapier, toiletvloeistoffen, papieren handdoeken, autopoetsproducten, autowasstraten, kattenbakvulling, GFT-bodemplaten, potplanten, campings en bungalowparken, aardbeien, varkensvlees, brood, appels, peren, uien, gerst, tarwe, appelsap en aardappelen.


--
Dit is een bericht van de Stichting Milieukeur mailservice. Kijk voor meer informatie op onze web-site: www.milieukeur.nl/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie