Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid, district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 22-11-2000 Persberichten district Maastricht (tweede editie) Woensdag 22 november 2000

Maastricht, auto uitgebrand:
Woensdagmorgen 22 november 2000 is op de John F. Kennedysingel te Maastricht een personenauto uitgebrand.
Kort nadat op de J.F. Kennedybrug vanmorgen omstreeks 08.50 uur een aanrijding tussen drie personenauto(s plaatsvond raakte in de ontstane file een personenauto plotseling in brand. De bestuurder zag tijdens het langzaam rijden plotseling rook onder de motorkap vandaan komen. Nadat hij zijn auto tot stilstand had gebracht sloegen de vlammen uit het motorcompartiment naar buiten. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. De auto eigendom van een 23 jarige man uit het Belgische As is rijp voor de sloop. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
De drie bij de aanrijding betrokken auto)s liepen slechts lichte schade op. Omdat zowel de autobrand als de aanrijding zich in de ochtendspits voordeed en de rijbaan van de J.F.Kennedybrug nagenoeg geheel gestremd was ontstond er een lange file tot ruim voorbij het Tongerseplein. De stremming duurde ruim 20 minuten. Na het wegtakelen van de uitgebrande auto was de file snel opgelost.

Meerssen, snelheidscontroles:
In de gemeente Meerssen zijn vandaag op twee plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden.
Tussen 09.50 en 10.20 stond de radarauto opgesteld op de Sint Catharinastraat in Ulestraten. Van de 79 gecontroleerde motorvoertuigen bleken vier bestuurders harder te rijden dan de toegestane 50 km per uur. Zij krijgen het proces-verbaal met de post thuis gestuurd.

Op de Pasweg in Bunde werd gecontroleerd tussen 10.35 en 12.20 uur. Van de 292 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 38 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur. Acht van deze overtreders kregen ter plaatse het proces-verbaal uitgereikt, de anderen krijgen het proces-verbaal thuis.

Maastricht, drugs in woning aangetroffen:
In een woning aan de Oosterweertlaan te Maastricht heeft de politie vanmorgen 22 november 2000 hard- en softdrugs aangetroffen. De eigenaar/bewoner is bekend maar bleek niet thuis te zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
De groep verdovende middelen van de politie in Maastricht stelde samen met de groep grens overschrijdende criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee vanmorgen omstreeks 07.00 uur in de betreffende woning een onderzoek in. Omdat de bewoner niet thuis bleek te zijn werd de deur van de woning geforceerd. In de woning werd bij de doorzoeking 70 gram amfetamine en 7 scherpe patronen aangetroffen. Verder werd in de woning een hennepplantage aangetroffen. De hennepplantage werd na overleg met Justitie ontmanteld. De 60 henneplanten werden na monsterneming vernietigd. De assimilatielampen zijn in beslag genomen, zo ook de afzuiginstallatie. Tegen de 29 jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie