Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Hoogleraar Europees Constitutioneel Recht UvA

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamHoogleraarsbenoeming: Mr. W.Th. EijsboutsPersbericht 22 november 2000

Mr. W. Th. Eijsbouts (1946) is per 1 november 2000 benoemd tot hoogleraar Europees constitutioneel recht en zijn geschiedenis aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Eijsbouts volgde na zijn studie Nederlands recht aan de Universiteit Leiden een studie aan het Institut de hautes études internationales in Genève. Na een carrière in de journalistiek kwam hij in 1986 als universitair docent Europees recht in dienst bij de Faculteit der Letteren (nu Faculteit der Geesteswetenschappen) van de UvA. Hij promoveerde in 1989 aan de Universiteit Leiden op het proefschrift Recht en Toeval. Premissen van 'het beleid' in het licht van de feiten . In 1992 werd hij aan de Letterenfaculteit van de UvA universitair hoofddocent. In 1997 volgde tevens een aanstelling als universitair docent Europees recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Eijsbouts is benoemd tot deeltijdhoogleraar op persoonlijke titel en blijft daarnaast werkzaam als docent bij de faculteiten der Rechtsgeleerdheid en Geesteswetenschappen van de UvA. De leeropdracht is nieuw in Amsterdam en bestaat ook elders nog niet.

Laatste wijzigingen: 22 november 2000 - (webmaster@uva.nl) Bron: PR & Persvoorlichting

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie