Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 22-11-2000 Politieberichten van 22/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: verdachte auto-inbraken aangehouden Met de aanhouding van een 33-jarige inwoner van Leeuwarden (zie ook de politieberichten van 15 november 13.00 uur tot en met 16 november 07.00 uur) heeft de politie Midden Friesland de sterke indruk dat aan een golf van auto-inbraken een einde is gekomen. Vanaf 15 oktober heeft de politie twee medewerkers van het wijkteam Centrum ingezet om de auto-inbraken terug te dringen. Van half oktober tot en met half november zijn in de Leeuwarder binnenstad en de aangrenzende wijken circa 185 auto-inbraken gepleegd c.q. pogingen gedaan. De verdachte sloeg een raampje van de auto in, opende de deur en onderzocht de gehele wagen grondig. Opvallend hierbij is dat veel autos tegenwoordig een auto-radio met een afneembaar front bezitten, maar dat de eigenaar het frontje in de auto verbergt. Ook de verdachte is van deze handelwijze op de hoogte en de politie adviseert dan ook om het frontje in het vervolg niet in de auto te bewaren, maar mee te nemen. Hoewel de verdachte nog niet heeft bekend, is het opvallend dat sinds de verdachte vastzit, het aantal auto-inbraken drastisch is gedaald. Sinds een week is het aantal auto-inbraken in Leeuwarden gedaald van circa 8 à 10 per nacht naar 1 à 2 per nacht. De verdachte zit nog steeds vast en blijft dat ook tot hij moet voorkomen.

Heerenveen: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Vermeerstraat. Vermoedelijk is gebruik gemaakt van valse sleutel om het portier van de auto te openen. Uit de auto werden een aantal cd`s gestolen. De eigenaar, een 28-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met licht gewonde
Dinsdag omstreeks 12.55 uur fietste een 42-jarige inwoner van Leeuwarden over het fietspad van de Ludinga in de richting van de kruising met de Hooidollen. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 40-jarige inwoner van Leeuwarden. De fietser kwam ten val en werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid.

Heerenveen: inbraak woning
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de Gooilandlaan. Het slot in de achterdeur werd geforceerd. In de woning werden alle laden en kasten doorzocht. Een GSM, een bankpas en wat kleingeld werden uit de woning meegenomen. De eigenaar, een 54-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak woning
In een woning aan de Texelstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Men kwam de woning binnen door een slot van een deur te forceren, waarna een geldkistje met een klein geldbedrag werd weggenomen. De 46-jarige inwoonster deed aangifte.

Berlikum: inbraak bouwkeet
Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een bouwkeet aan de Butenpolle. Uit de keet verdween een grote hoeveelheid gereedschap, die waarschijnlijk met een bestelbusje o.i.d. is afgevoerd. Een 46-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Sneek: seksueel misbruik minderjarigen
Donderdag 2 november omstreeks 20.00 uur kwam er een anonieme tip binnen bij de politie, waarin werd medegedeeld dat een 14-jarige jongen ter prostitutie werd aangeboden op de parkeerplaats `De Lanen` aan de Tjeukermeer onder Sint Nicolaasga. Tevens werd een kenteken van een auto genoemd. Ter plaatse werd een onderzoek ingesteld, doch er werd niets aangetroffen. Ongeveer anderhalf uur daarna ziet een politiepatrouille de desbetreffende auto rijden op de Afsluitdijk richting Noord-Holland. Op de parkeerplaats onder Breezanddijk werd de auto aan de kant gezet. In de auto zaten een oudere man en een jonge jongen. De jongen verklaarde seksueel misbruikt te zijn door de man. Hierop werden zowel de man als de jongen overgebracht naar het bureau. De man, een 53-jarige inwoner van de gemeente Wieringen, werd ingesloten en de 14-jarige jongen, eveneens uit de gemeente Wieringen werd als slachtoffer gehoord. De verdachte en de jongen waren kennissen van elkaar. Vanaf zijn 12e jaar werd de jongen door de verdachte seksueel misbruikt en ook bood hij de jongen aan andere mannen aan ter prostitutie. De mannen kwamen met name uit Friesland. De verdachte kwam in contact met deze mannen via de homo-contactbox (een soort babbelbox). De mannen lieten geregeld een boodschap bij de verdachte achter, waarna de verdachte contact opnam met deze mannen. In de loop van het onderzoek werden drie inwoners uit Friesland aangehouden, te weten een 58-jarige inwoner van Drachten, een 64-jarige inwoner van Stiens en een 49-jarige inwoner van Leeuwarden. Deze mannen hebben zich ook vergrepen aan de 14-jarige jongen. De contacten vonden plaats op homo ontmoetingsplaatsen en bij de verdachten thuis. Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat een nu 17-jarige jongen uit de gemeente Wieringen tussen zijn 14e en 16e levensjaar ook seksueel werd misbruikt door de 53-jarige verdachte. De mannen uit Stiens en Leeuwarden zitten op dit moment nog vast evenals de verdachte uit de gemeente Wieringen. De recherche Friesland werkt in deze zaak samen met de recherche de regio Noord-Holland Noord. De politie sluit niet uit dat nog meerdere mensen tijdens dit onderzoek zullen worden aangehouden.

Akkrum: snelheidscontrole
Vanochtend tussen 10.00 en 12.00 uur snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg 32 onder Akkrum. Aldaar worden op dit moment wegwerkzaamheden uitgevoerd. 16 bestuurders reden aldaar te snel. De maximumsnelheid is aldaar op dit moment 70 kilometer per uur. De snelste, een 23-jarige inwoner van Heerenveen, reed met 125 kilometer per uur voorbij de radargun. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie