Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alles Kids-campagne SP voor nieuwe speelplaatsen Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Op weg naar een avonturenspeelplaats in Groningen

Vanuit Alles Kids, de campagne die op initiatief van de SP is opgezet om de kansengelijkheid van kinderen te vergroten, heeft een aantal mensen besloten zich in te zetten voor een avonturenspeelplaats in Groningen.

De achtergrond daarvan is dat er wel veel speelplekken in Groningen zijn, maar dat een terrein ontbreekt dat letterlijk en figuurlijk de ruimte biedt om hutten te bouwen, tunnels te graven, te ravotten, kampvuren te maken en met water te spelen.

Kortom een spannende, uitdagende plek voor kinderen. In het buitenland
-en ook elders in Nederland, bijvoorbeeld in Drachten-bestaan dergelijke avonturenspeelplaatsen al.

De initiatiefnemers denken dat er ook in Groningen grote behoefte aan is, en zijn aan de slag gegaan. De eerste stap daarbij is het verwerven van een breed draagvlak onder het idee. Gewerkt wordt daarom aan een breed comité van aanbeveling van vooral mensen die beroepshalve met kinderen te maken hebben, en die het idee onderschrijven. Mee informatie over het initiatief is te krijgen bij Judith Bouwman, telefoon 0505421791.

terug

naar de top

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie