Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieu in Zoetermeer wordt volwassen

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Milieujaarverslag 1999, milieu in Zoetermeer wordt volwassen

De gemeenteraad heeft op 30 oktober j.l. het Milieujaarverslag 1999 met als bijlage de Milieumonitoring-rapportage 1994-1999 vastgesteld. Vooruitgang is vooral geboekt op het gebied van duurzaam bouwen. Voor de afronding van Noordhove en de toekomstige wijk Oosterheem zijn op het gebied van duurzaamheid goede afspraken gemaakt met de marktpartijen. Voor een deel van Oosterheem zijn vanuit milieuoogpunt zelfs behoorlijk ambitieuze maatregelen overeengekomen. Goede stappen in de richting van een duurzame stad!

Milieujaarverslag
In het milieujaarprogramma, dat ieder jaar wordt opgesteld, zijn projecten en acties vastgelegd die de gemeente wil uitvoeren om de gestelde doelen voor het milieu te bereiken.
Maar hoe is het nou afgelopen met al die voornemens? Zijn de doelen inderdaad bereikt? Wat ging goed en wat moet beter? Op deze vragen geeft het Milieujaarverslag antwoord. U kunt hierin lezen of de eerste deelresultaten uit het Milieubeleidsplan 1999-2002 zijn gerealiseerd.

Milieumonitoring
Het Milieujaarverslag wordt ondersteund door het Milieumonitoringsrapport van het gemeentelijk milieubeleid. Zoetermeer is met het opzetten hiervan in 1995 gestart. In de milieumonitoring is (visueel) inzichtelijk gemaakt wat de behaalde resultaten op het milieugebied in Zoetermeer zijn geweest. In de monitor worden gegevens over de volgende onderwerpen, die voor een groot deel overeenkomen met de thema's uit het milieubeleidsplan, geregistreerd.

De resultaten uit het Milieujaarverslag 1999 en de Milieumonitoring 1994-1999 zijn weer het uitgangspunt voor het volgende Milieujaarprogramma (2001-2002). Zo kunnen we het in 2001 weer beter doen!

Als u geïnteresseerd bent in het Milieujaarverslag 1999 en de Milieumonitorrapportage 1994-1999 kunt u dit inzien op de volgende adressen:
Informatiecentrum hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1; 'De Soete Aarde, centrum voor natuur en milieu', Van Leeuwenhoeklaan 15A;
alle bibliotheekfilialen in Zoetermeer.

De intregrale tekst van het Milieujaarverslag 1999, Milieumonitoring 1994-1999 en het Milieubeleidsplan 1999-2002 vindt u in de loop van week 48 op het Internet: www.zoetermeer.nl (zoek op milieu).Gemeente Zoetermeer © November 2000

Last update: 22 November 2000 (16:00)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie