Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongeren Kinabu krijgen hulp in eigen regio

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Jongeren Kinabu krijgen hulp in eigen regio

Woensdag 22 november 2000, persbericht nummer 121

De hulpverlening aan jeugdigen met diabetes mellitus in combinatie met lichte gedragsproblemen kan in de eigen regio plaatsvinden. Staatssecretaris Margo Vliegenthart van VWS had de Inspectie Jeugdhulpverlening en Jeugdbescherming gevraagd of haar beleidslijn hulp zo licht mogelijk en zo dicht mogelijk bij huis ook voor de jeugdigen op het Medisch Orthopedisch Centrum (MOC) Kinabu te Zeist kan worden vormgegeven.
De Inspectie concludeert dat hulp in de eigen regio van de jeugdige in principe mogelijk is, maar niet onmiddellijk en niet zonder meer. De staatssecretaris onderschrijft het advies van de Inspectie en heeft zich in een brief tot alle provincies en grootstedelijke regios voor de jeugdzorg gewend. Zij verzoekt de regios alert te zijn op specifieke vragen van de doelgroep en zo nodig op korte termijn in een aanbod te voorzien. In de provincies Zuid-Holland en Utrecht zal een proef worden gestart om tot de ontwikkeling van een vraaggericht en effectief aanbod te komen. MOC Kinabu staat positief tegenover deze ontwikkeling en is bereid de opgebouwde deskundigheid in de proeven in te brengen. De 14 residentiele plaatsen bij MOC Kinabu zullen met ingang van 1 juli gefaseerd worden beëindigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie