Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek Nyfer: Pensioenen blijven prima betaalbaar

Datum nieuwsfeit: 22-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABP Nieuws

Pensioenen blijven prima betaalbaar

Het CBS en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid waarschuwden eerder voor toekomstige onbetaalbaarheid van de pensioenen. Economisch onderzoeksinstituut Nyfer komt nu met andere onderzoeksresultaten.

Het AOW-gebouw zit stevig genoeg in elkaar. Als mensen bereid zijn na hun zestigste nog enkele jaren door te werken, dan is de dreigende AOW-premieverhoging van 14 naar 20 procent niet nodig. Naar verwachting zullen ouderen in de toekomst langer doorwerken. Angst voor een latere ingangsdatum van pensioen is onnodig. Evenmin voor het betalen van premie over de pensioenuitkering of het bevriezen daarvan.

In discussies over het dreigend pensioentekort blijft de toename van de belastingontvangsten op uitgekeerde pensioenen ten onrechte onbelicht. Nederland heeft een gigantisch pensioenvermogen opgebouwd. De pensioenuitkeringen uit dat vermogen worden belast. Dat levert de staat dit jaar al 3,3 procent van het Bruto Binnenlands Product aan inkomsten op. In 2020 is dat 5,3 procent en in de jaren 2040 tot 2080 loopt het op tot 8,4 procent. Daarmee kunnen stijgingen van AOW-uitgaven en van zorg grotendeels worden opgevangen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie