Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overname bureau Blesgraaf door DHV Groep

DHVTimes

Overname bureau Blesgraaf door DHV Groep

Amersfoort, 22 november 2000

Op 21 november 2000 is Blesgraaf bureau voor bouwen & milieu bv overgenomen door advies- en ingenieursbureau DHV. Bureau Blesgraaf adviseert en onderzoekt op het gebied van bouwfysica, akoestiek, energie en duurzaam bouwen. Het bureau is in 1988 opgericht en heeft 10 medewerkers.

Bureau Blesgraaf wordt binnen de DHV Groep gefuseerd met Dorsser raadgevende ingenieurs bv, sinds 1 juli 1998 lid van de DHV Groep. Dorsser richt zich vanuit de vakgebieden akoestiek en bouwfysica op de kwaliteit van de woon- en werkomgeving. De bureaus werken al geruime tijd intensief samen en zijn sinds januari 2000 in één kantoor gehuisvest. Door de fusie denken beide bureaus hun ambities versneld te kunnen realiseren.

Tevens heeft ir. Renz van Luxemburg zich bij de nieuwe organisatie aangesloten. Met zijn komst is de advisering op het gebied van zaalakoestiek van TNO overgenomen. De heer Van Luxemburg geeft sinds augustus 2000 leiding aan de vestiging in Eindhoven.

De nieuwe naam van de organisatie die onder leiding van ir. Peter Heringa opereert, luidt:
dorsserblesgraaf.

De nieuwe organisatie telt 45 medewerkers. Binnen de nieuwe organisatie zal ir. Peter Blesgraaf de conceptuele adviesprojecten en de onderzoeksactiviteiten verder uitbouwen.

dorsser
blesgraaf houdt zich momenteel bezig met de advisering van theaters en muziekzalen in binnen- en buitenland, kantoren, ziekenhuizen, hotels, sportaccommodaties, woonwijken en bedrijventerreinen. Onderzoeksprojecten concentreren zich op energie, trillingen, innovatieve gevelconcepten en bijzondere gebouwtypen, zoals ondergrondse ruimten en atriumgebouwen. Het bureau is betrokken bij diverse demonstratie- en experimentele bouwprojecten.

De ambitie van dorsserblesgraaf is door te groeien tot een bouwfysisch/akoestisch adviesbureau van internationale bekendheid Het bureau zal zich om die reden nog intensiever gaan richten op een integrale adviesrol vanaf de conceptuele planfase.

Voor meer informatie: ir. Peter Heringa, telefoon (070) 3367 412 of ir. Peter Blesgraaf, telefoon (070) 3367 420.

dorsserblesgraaf
Neherkade 1
Postbus 19054
2500 CB DEN HAAG
tel. (070) 336 74 00
fax (070) 399 75 57
(denhaag@dorsser.nl)

dorsserblesgraaf
Larixplein 1
Postbus 80007
5600 JZ EINDHOVEN
tel. (040) 250 94 11
fax (040) 250 92 99
(eindhoven@dorsser.nl)

overname Blesgraaf
website duurzame stedelijke ontwikkeling Halfjaarcijfers 2000 DHV Groep
sustainability score card
Oresund Link
legionella
Kenniscentrum duurzaam ondernemen online Jaarcijfers 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie