Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zalm reikt prijs uit voor beste financiële verslag 1999

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamMinister Zalm reikt prijs uit voor beste financiële verslag 1999

Symposium over kwaliteit financiële verslaggeving

Is het Nederlandse bedrijfsleven met haar financiële verslaggeving, die lang van topkwaliteit was, wel voldoende met de tijd meegegaan? Die vraag staat centraal op een symposium aan de Universiteit van Amsterdam op donderdagmiddag 23 november. De opvallendste spreker op dit symposium, waar de resultaten van een vijfjarig onderzoek naar de verslaggeving door Nederlandse ondernemingen worden gepresenteerd, is minister Zalm. De minister reikt ook een prijs uit voor het beste financiële verslag over 1999.

Het symposium is georganiseerd door het Limperg Instituut, een onderzoekinstituut waarin universiteiten met een accountancy-opleiding samenwerken. De aanleiding voor het onderzoek dat vijf jaar geleden van start is gegaan, was de vraag of de kwaliteit van de financiële verslaggeving door Nederlandse ondernemingen wel gelijke tred heeft gehouden met maatschappelijke ontwikkelingen als de opkomst van de dienstenmaatschappij, internet en de nieuwe economie.

Op het symposium worden de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd. De beide projectleiders prof. dr. M.N. Hoogendoorn (UvA) en prof. dr. G.M.H. Mertens (Universiteit Nyenrode) lichten de hoofdlijnen van dit onderzoek toe en schetsen de belangrijkste aanbevelingen die uit het onderzoek zijn voortgekomen. Prof. Hoogendoorn concentreert zich op de invloed van de nieuwe economie en de ontwikkelingen in de internationale regelgeving. Prof. Mertens gaat vooral in op de resultaten van het empirisch onderzoek onder financieel analisten en het onderzoek naar jaarverslagen.

Het programma wordt gecompleteerd door twee externe sprekers. J. Vroegop van de Stichting Toezicht Effecten gaat in op de verslaggeving door beursgenoteerde ondernemingen. Minister Zalm besluit de bijeenkomst met een lezing over de kwaliteit van financiële verslaggeving.

Het symposium wordt gehouden op Roetersstraat 15, gebouw A, zaal A, en begint om 15.00 uur. De toegang is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het volgende e-mail adres: (alg@limperginstituut.nl) (naam, adres en telefoonnummer vermelden). Ook is aanmelding mogelijk per fax (020- 661 1361).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met prof. Hoogendoorn, tel: 010-407 4275 of UvA-Persvoorlichting, tel: 020-525 2695 / 2835. Journalisten die het symposium willen bijwonen wordt verzocht zich van tevoren aan te melden bij prof. Hoogendoorn.

..

Laatste wijzigingen: 21 november 2000 - (webmaster@uva.nl) Bron: PR & Persvoorlichting

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie