Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apeldoorn krijgt prijs voor energiezuinige wijken

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Apeldoorn krijgt prijs voor energiezuinige wijken

De gemeente Apeldoorn heeft een prijs gekregen voor de ambitieuze plannen om de nieuwbouwwijken Groot-Zonnehoeve en Zuidbroek zo energiezuinig mogelijk te maken. De bedoeling is dat de twee wijken bijna energieneutraal worden en dus vrijwel geen CO2 zouden gaan uitstoten. Staatssecretaris Remkes van VROM heeft de prijs vandaag op de Nationale Dubo Dag uitgereikt aan burgemeester De Graaf van Apeldoorn. De prijs is bedoeld als aanmoediging voor de gemeente om de ambities te realiseren. Ze bestaat dit jaar uit een boek waarin de Apeldoornse plannen worden beschreven, naast beschrijvingen van enkele ambitieuze plannen van andere gemeenten. Behalve Apeldoorn hebben bijvoorbeeld ook de gemeenten Etten-Leur, Almere, Barendrecht en Lelystad plannen met opvallend hoge ambities in studie.

Energie Prestatie op Locatie

De energiezuinigheid van een wijk wordt uitgedrukt in de zogeheten Energieprestatie op Locatie (EPL). Daarbij geldt: hoe hoger de EPL, hoe lager de CO2-uitstoot. De EPL kent een schaal van één tot tien, waarbij de tien staat voor de ideale situatie waarin geen fossiele brandstoffen meer worden gebruikt.

Voor de wijken Groot-Zonnehoeve en Zuidbroek streeft Apeldoorn naar een EPL van 9,9. Hiervoor heeft de gemeente een samenhangend pakket van maatregelen in onderzoek, waaronder de toepassing van nieuwe technieken als warmtepompen en biogas. De plannen voor de twee nieuwbouwwijken maken onderdeel uit van het gemeentelijk beleid gericht op een energieneutraal Apeldoorn in 2020.

Meer informatie over de Nationale Dubo Dag is te vinden op: www.dubo-centrum.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie