Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.15 uur
Grote bromfietscontrole

BINNENSTICHT In samenwerking met het regionale scooterteam heeft de politie van het district Binnensticht woensdag op verschillende plaatsen in het district een grote bromfietscontrole gehouden.

Tussen 10 en 12 uur werd op de Soestdijkseweg Zuid in Bilthoven gecontroleerd. Van 13 tot 15 uur werd gecontroleerd op de Slotlaan in Zeist en van 15.15 tot 17 uur was het scooterteam te vinden op de Drieklinken in Driebergen-Rijsenburg.

In totaal werden 83 bromfietsen gecontroleerd en 63 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de helm, het rijden zonder bromfietscertificaat, rijden op een opgevoerde bromfiets en een onjuiste gele of oranje plaat. Verder werden 19 uitlaten verwijderd, één bromfiets werd in beslag genomen voor technisch onderzoek en 2 personen werden aangehouden (gegevens onbekend).

Omdat het aanbod van bromfietsers in Bilthoven rond dat tijdstip nog niet zo groot was, werd en passant een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 7 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, overschrijding van de maximum snelheid en een ondeugdelijke reminrichting.

De politie zal de komende tijd nog vaker een bromfietscontrole houden.

Fietscontrole

BILTHOVEN In samenwerking met 3VO heeft de politie woensdagmiddag een fietscontrole gehouden onder de leerlingen van de Laurentschool. In totaal werden 126 fietsen gecontroleerd.

Over het algemeen waren de fietsen redelijk goed in orde. 12 Leerlingen komen nog terug voor een hercontrole omdat de verlichting niet in orde was of omdat de zijreflectie ontbrak.

Dure leuninghouders

ZEIST Op de Geiserlaan heeft de politie woensdagmiddag rond half vier een 53-jarige man uit Zeist aangehouden die werd verdacht van winkeldiefstal. De man had even daarvoor bij een winkel 2 leuninghouders ter waarde van 19,40 in zijn zak gestoken.

Bij de kassa rekende hij andere goederen af, maar niet de leuninghouders. Winkelmedewerkers spraken de man hierop aan, waarop hij al snel bekende. Hij werd overgedragen aan de politie.

Na verhoor op het politiebureau kon hij met een boete van 220,= naar huis.

Niets er in Niets er uit

BINNENSTICHT Op diverse plaatsen in het district hebben medewerkers van het Regionaal Preventieteam van de politie in samenwerking met de politie en toezichthouders van het district Binnensticht woensdag een actie gehouden in het kader van het anti-inbraak project Niets er in Niets er uit. Alle autos kregen een folder onder de ruitenwisser met een advies. Ook werden automobilisten aangesproken op hoe zij hun auto achterlieten.

In Zeist werd bij de P+R parkeerplaats aan de Odijkerweg en in alle parkeergarages van het centrum gecontroleerd. In totaal werden 521 autos gecontroleerd. Bij 61 daarvan lag er buit in zicht en waren er 3 autos niet op slot.

In Bilthoven werd gecontroleerd op de Kwinkelier. Hier werd bij 247 een folder onder de ruitenwisser gestoken. Bij 42 autos bleek er buit in het zicht te liggen. 5 Autos waren niet op slot.

Bij de Biltsche Hoek in De Bilt lag bij 90 van de 253 gecontroleerde autos buit in het zicht en was één auto niet op slot.

In Bunnik werden op de Kosterijland 153 autos gecontroleerd. Bij 42 hiervan lag er buit in zicht. Een auto was niet op slot.

In Driebergen werd op de parkeerplaats bij het station bij 17 van de gecontroleerde 82 autos buit geconstateerd.

De komende weken zal de politie soortgelijke acties herhalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie