Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Glas- en textielcontainers Hoogeveen ondergronds

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen23 november 2000

Glas- en textielcontainers: Hoogeveen gaat ondergronds

De herinrichting van De Markt in Hoogeveen is bijna voltooid. Op het nieuwe plein dreigden de stalen containers voor glas en textiel het fraaie straatbeeld te verstoren. Reden voor de gemeente om over te stappen op ondergrondse containers. Wethouder Leistra zal morgen om 11.30 de nieuwe containers definitief onder de grond stoppen.

Op dit moment staan er op De Markt nog twee bovengrondse containers voor glas en een voor textiel. Gansewinkel Nederland BV en de stichting Humana Fondswerving legen de containers. Om een fraaier straatbeeld te verkrijgen, heeft de gemeente nu drie ondergrondse afvalcontainers aangeschaft. Ze zijn uitgekozen vanwege de sterke constructie, het gebruiksgemak, de vandalismebestendigheid en de aantrekkelijke vormgeving. Boven de grond zijn alleen nog enkele zuilen te zien van circa 1,20 meter hoog, mat zwart gekleurd.

Als de ervaringen met de ondergrondse containers positief zijn, is vervanging van bovengrondse containers elders in de gemeente op termijn mogelijk.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie