Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkafspraken Den Bosch met Marokkaanse vertegenwoordigers

Datum nieuwsfeit: 23-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Hertogenbosch

Gemeente, Divers en Palet maken werkafspraken met Marokkaanse vertegenwoordigers

do 23 november 2000

Maandag 13 november jongstleden heeft het gemeentebestuur gesproken met een vertegenwoordiging van de Marokkaanse gemeenschap in onze stad. Dit overleg, dat op verzoek van één van de Marokkaanse buurtcomités tot stand kwam, moest meer inzicht verschaffen in de diverse (onderlinge) posities en verantwoordelijkheden van zowel de Marokkaanse vertegenwoordigers als van de meest betrokken organisaties en instellingen. Behalve een breed samengestelde vertegenwoordiging van de Marokkaanse Gemeenschap waren ook burgemeester Rombouts, wethouder Van Katwijk (onder meer accommodatiebeleid), wethouder Paanakker (onder meer onderwijs), de stichting Divers en diverse gemeentelijke afdelingen bij dit gesprek aanwezig. In een open en constructieve sfeer zijn wederzijdse standpunten en ideeën uitgewisseld en toegelicht. Daarbij zijn de volgende kernthemas benoemd die binnen een strak afsprakenregiem gezamenlijk worden aangepakt.


1. Het uitbreiden van het Marokkaans platform met alle bestaande wijkcomités. Ondersteuning geschiedt door de stichting Divers en Palet. Gereed voor 1 januari 2001.


2. Beschikbaarheid van accommodaties:


- (meer) ruimte voor allochtonen;


- besturen moeten multicultureel zijn samengesteld;

- accommodaties houden zoveel mogelijk rekening met specifieke verschillende multiculturele wensen/eisen.

Het gemeentebestuur (wethouders van Beers/van Katwijk) nodigt het bestuur van de sociaal-culturele accommodaties begin januari uit. Eind februari moeten de gemaakte afspraken op papier staan. Ondersteuning geschiedt door stichting Divers

en leden vanuit het regulier minderhedenoverleg.


3. Tijdelijke extra ondersteuning van het Marokkaans comité Aawijk, Zuid, Gestelsebuurt, Muntel/Vliert en Orthen door de stichting Divers en Palet (start extra ondersteuning: direct).


4. De gemeente stelt binnen twee weken een schematisch overzicht op van alle overlegstructuren waarbij culturele minderheden betrokken zijn en geeft daarbij voor zover mogelijk de onderlinge relaties weer.

Eind maart wordt in een plenaire bijeenkomst getoetst in hoeverre de gemaakte afspraken zijn geëffectueerd en wat de (eerste) resultaten daarvan zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie